I siste kommunestyre ble den årelange saken endelig vedtatt. Mot stemmene fra opposisjonen – Ap, SV, De Grønne og Rødt – gikk forslaget fra Frp-byråden igjennom med 25 mot 18 stemmer.

Veldig gledelig

– Vi hadde dette som en del av valgkampen i 2011. Men før det tok Tromsø Frp initiativet til en luftbru. Totalt gikk seks fly sørover. Det hele ble en kjempesuksess.

Kanestrøm sier at dette pensjonistturene ikke skal foregå i kommunal regi. Derimot skal det hentes inn anbud og få en operatør til å arrangere det hele. Deltakerne betaler hver for seg.

Utmerket tiltak

– De erfaringene vi høstet etter forrige runde og det Os kommune har konkludert med, så er pensjonistturene et utmerket tiltak. Derfor er det beklagelig at ikke et samlet kommunestyre står bak.

Byråden for helse og sosial tror initiativet vil bli en suksess:

– Personlig kjenner jeg til mange gamle som ikke våger å reise utenlands alene. Under ordnede forhold – med kommunalt helsepersonell på plass – blir situasjonen en annen.

Blomstret

– Vi opplevde også – ut fra de forrige tiltakene – at deltakerne blomstret opp på turen. Det sosiale samholdet, sol og varme var det som skulle til. Derfor tror jeg at eldreturene også vil gi en helsemessige effekt, sier Kristoffer Kanestrøm.