Fredag ble tilbudsbrevet sendt ut til i alt 42 selskaper og organisasjoner som har levert varer og tjenester til Sjakk-OL.

I brevet ber administrerende direktør i Chess Olympiad Tromsø 2014, Børge Robertsen, om at kreditorene i fellesskap skal akseptere et såkalt akkord på mellom 85 og 88 prosent av verdien på fordringene.

Må få ja fra alle

– Vi er avhengige av at samtlige kreditorer sier ja, hvis ikke er neste trinn i prosessen å gå en runde med våre eiere som evfentuelt må dekke underskuddet. Alternativt ender det i skifteretten, sier Robertsen til iTromsø.

To grupper

De 42 kreditorene er delt opp i to forskjellige grupper som har fått forskjellige tilbud om oppgjør. Den ene gruppen er de 11 største kreditorene, og består av de store overnattings- og spisestedene som ble brukt i løpet av arrangementet.

De største for seg

– Gruppen med de største kreditorene – hotellgruppen – har fått tilbud om at de skal få maks 88 prosent av deres totalkostnad for det de har levert, sier Robertsen.

De mindre kreditorene er eksempelvis vakthold, tolketjenester, renhold og transport.

– Den resterende gruppen vil få maks 88 prosent av det som gjenstår av deres fordringer, sier han.

Ingen svarfrist

Hovedårsaken til at kreditorene er delt i to er at den første gruppa står for en så stor andel av pengene Sjakk-OL er skyldig. For at regnestykket skal gå opp må de gå med på at de får 88 prosent av totalverdien – ikke 88 prosent av det som gjenstår av fordringer. Da vil det simpelthen ikke være penger igjen til å dekke de resterende fordringene.

Vil ikke ut med tall

Børge Robertsen vil ikke si hvor mye penger kreditorene til syvende og sist vil tape.

– Det er vanskelig å si noe om de endelige tallene, men estimatet sier noe mellom 3,5 og 4,5 millioner. Jeg må komme tilbake med presise tall når regnskapet er på plass.– De største kreditorene har også forlangt å få se regnskapene før de tar stilling til hva de skal gjøre videre, sier han.

Vil ta stilling til uka

Poul-Henrik Remmer, påtroppende sjef på Rica Ishavshotell og talsperson for hotell-gruppen, sier at tallene som nå presenteres er som forventet.

- Det er hva Sjakk-OL har forespeilet oss tidligere, og som vi har kjent til, sier han.

Hvordan gruppen vil stille seg til det formelle tilbudet er for tidlig å si. Det vil ifølge Remmer neppe bli avklart før i slutten av neste uke.

– Vi vil drøfte det med våre rådgivere, så må vi bli enige om veien videre før vi tar en endelig avgjørelse, sier han.