Det er VG som i sin søndagsutgave skriver at ICA kan måtte kutte kraftig i antallet butikker i Nord-Norge. ICA skal spare penger og da ligger butikkene nord for Namsos tynt an, ifølge kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.

- Vi må kvitte oss med tapsslukene, slik at kostnadene kommer ned på et nivå som gjør at vi kan tjene penger. Nord-Norge og mange av butikkene våre i distriktene risikerer å bli lagt ned, hvis vi får endelig nei til samarbeid med Norgesgruppen, sier Friis til VG.

Dermed gjentar ICA, som har tre butikker i Tromsø, trusselen om å trekke seg ut av Nord-Norge, som de også varslet i januar.

Konkurransetilsynet har tidligere satt ned foten for et innkjøpssamarbeid mellom Norgesgruppen og ICA. I går ble det kjent at ICA, sammen med Coop, taper markedsandeler i dagligvaremarkedet.

Friis bekrefter også at de har null dialog med Rema og Coop - de andre store dagligvareaktørene - til tross for at det ifølge VG har vært forventet at ICA ville forsøke å få til et samarbeid med én av de to.

- Får vi ikke gjennomslag for samarbeidet med Norgesgruppen, går vi alene. Det betyr sannsynligvis kraftige kutt i våre butikker, sier Friis til VG.