Blant annet besøkte byråden og hennes kommunaldirektør den nye brua over Tromsdalselva like sør for campingplassen.

– Den er klar til å bli åpnet i sommer. Da vil den nye veien forbi Tifen også være klar for trafikk, sier Britt Hege Alvarstein.

Godt fornøyd

Byråden er godt fornøyd med at byggingen av bru og vei fremskrider som planlagt.

– Dette er den første kommunale brua vi bygger siden vi fikk Håkøybrua på plass. Og den står fjellstøtt – til forskjell fra andre bruer ..., sier hun med et lite stikk til Vegvesenets bru på Breivikeidet.

Veier og fortau

Ellers fikk byråden ta de nye fortauene i Evjenveien og Stjerneveien i øyesyn. Hun fikk også se hvordan det er etablert turstier i eksempelvis Kroken-Lunheimområdet, og hun fikk inspisere flere nye lekeplasser.

Ekstra fornøyd var hun med den nye utfartsparkeringen i Movika.

– Det har lenge vært et problem at det ikke har funnets parkeringsplasser i tilknytning til de mest populære turområdene. Nå har vi fått ferdigstilt en parkeringsplass for 35 biler i Movika – og det er svært positivt, sier Alvarstein.

Flere parkeringer

Å bygge utfartsparkeringer vil være en prioritert oppgave for kommunen det nærmeste året.

– Vi har allerede begynt byggingen av en parkering i Finnvikdalen som skal være ferdig i tide til skisesongen, forteller Stig Tore Moe i Park og Vei.

– Vi ønsker å legge til rette for at innbyggerne skal kunne komme seg ut i naturen og ta den i bruk. Derfor er det viktig å ha mulighet til å finne parkering i de mest populære områdene, sier Alvarstein.

På Kattfjordeidet

Og fortsetter:

– Vi holder allerede nå på å planlegge flere parkeringer, blant annet på Kattfjordeidet, sier hun.

De andre tiltakene som ble inspisert var den nye gapahuken og badeplass ved Langvannet, nytt banedekke på Valhall Stadion, og sykkelbane, treningspark og videre planer på Charlottenlund.