Søndag ettermiddag har totalt fem personer sittet værfast på fjellet: Fire personer på Ullstind og én kvinne på Bønntuva.

I 17.15-tiden kunne imidlertid politiet melde at kvinnen på Bønntuva var kommet til rette. Redningsmannskapene i Norsk Folkehjelp var da på vei ned med kvinnen.

- Hun er plukket opp, bekrefter vaktleder Ole-Morten Isaksen i Norsk Folkehjelp overfor iTromsø.

Rundt klokken 18.00 var kvinnen kommet helt ned av fjellet i god behold.

Bønntuva

Ifølge Isaksen i Norsk Folkehjelp sendte de ut tre snøscootere og er et mannskap på seks stykker for å lete etter kvinnen som var blitt overrasket av været. Litt før klokken 16 kjørte Folkehjelpa opp til nordsia av toppen av Bønntuva ved Fløya. Hun hadde da vært på stedet i underkant av en time.

Redningsmannskapene mente å vite omtrent hvor hun befant seg ut fra informasjonen kvinnen har gitt per telefon, men de kunne ikke spore henne med GPS.

- Kvinnen har fått beskjed om å hoppe og bevege seg for å holde varmen, og bli hvor hun er i påvente av redningsmannskapene, uttalte Isaksen før kvinnen ble funnet.

Mannskapet på veg opp fjellet meldte om svært dårlig sikt, og at de ikke hadde mulighet til å se lenger enn ti meter foran seg.

- Her i Tromsø snør det jo akkurat nå, og det ser ut som om det er enten tåke eller snøbyger. Været skal lette om litt - en halvtime eller trekvarter, så vi regner med å finne personen i løpet av ettermiddagen, uttalte Isaksen.

Kort tid etter ble kvinnen altså funnet.