Etter at gatemagasinet i høst har sett en nedgang i antall solgte magasiner, og har hatt en nedgang i antall selgere på gata, har dette ført til at det har hopet seg opp i regningsbunken.

Mandag skrev itromso.no at Virkelig nå har strukket ut hånden til kommunen, og bedt om økonomisk hjelp. Dette for å blant annet få betalt trykkeriregninger, slik at de kan trykke juleboken sin, og slik at de unngår å måtte permittere ansatte.

Les også: "Virkelig" i pengetrøbbel.

Gir penger

Nå har kommunen, med helsebyråd Kristoffer Kanestrøm i spissen, valgt å svare positivt på henvendelsen fra gatemagasinet.

– Vi har bestemt oss for å bevilge 100.000 kroner som et ekstratilskudd for å hjelpe Virkelig ut av den vanskelige situasjonen de har havnet i, sier Kanestrøm.

Kommunen støtter allerede Virkelig med 200.000 kroner årlig, og Kanestrøm legger ikke skjul på at den økonomiske situasjonen i kommunen ikke er lett.

– Vi har en vanskelig økonomisk situasjon i kommunen også, men disse pengene ville vi bidra med, og vi fikk det til, sier han.

Les også: Svært positiv til straffealternativ.

– Betyr mye

Han mener Virkelig betyr mye for mange mennesker i Tromsø.

– Og da tenker jeg ikke bare på de som selger Virkelig, men Virkelig har også tatt på seg en omsorgsrolle for de svakeste i samfunnet vårt. Det har jeg sansen for. De gjør en viktig jobb for de som trenger det i Tromsø, sier Kanestrøm.

Virkelig-redaktør Eirik Junge Eliassen er glad for støtten fra kommunen.

– Det viser oss nok en gang at Kanestrøm setter pris på den jobben vi gjør. Nå har vi kommet i stand til å forhandle med kreditorene våre. I tillegg ser det ut til at vi får en del gaver fra næringslivet og privatpersoner, og det er vi veldig glade for. Vi går en kald vinter i møte, og alle penger går til de som trenger det, sier han.

Les også: Frykter økt bruk av livsfarlig "partydop".

Krisehjelp

Kristoffer Kanestrøm håper Virkelig gjør noen tiltak for en mer bærekraftig økonomi, slik at de slipper å be om krisehjelp i framtiden.

– Men det var ingen tvil om at vi ønsket å hjelpe dem, legger han til.

Eliassen bekrefter at magasinet skal ta ansvar.

– Jeg må planlegge bedre i fremtiden, men hver inntjente krone vi har hatt har gått rett ut til de som trenger det, forklarer han.

– Vi er veldig lettet i dag, og vi skal løse dette.