Fasaden til Kystens Hus begynner å ta form og er synlig i det nordvestlige hjørnet av bygget etter at stillaset ble fjernet. Snøen har ført til at de svarte veggplatene har fått en ekstra, utilsiktet dekor, spesielt der veggene har skrådd vinkel.

Etter jul startet arbeidet med å kle fasaden på Kystens Hus med svart Swiss Pearl, som er sementbaserte plater. I alt 2.500 kvadratmeter fasade skal dekkes med disse platene. Utfordringen er at det ikke finnes én hel vegg som er rett, alle veggene har felt som skrår. Det har vært en utfordring.

Tar lengre tid

– Fra ferdig yttervegg til innervegg er det på sine plasser to meter tykkelse. Veggene blir tykkere jo mer veggen skrår, sier Steve Bolstad, tømrerbas og ansvarlig for ytterveggene.

Med yttervegger fra 90 til 23 graders helningsvinkel, legger han ikke skjul på at Kystens Hus skiller seg ut fra vanlige byggoppdrag.

– Nei, det er ikke helt vanlig, men det går bra. Utfordringen er at ingen vegger er like. Det betyr at arbeidet tar fem til seks ganger lengre tid enn hvis veggene hadde vært helt rette, men vi har hatt utrolig lite problemer så langt, sier Bolstad.

– Snore skjevt

11 arbeidere jobber for fullt med fasadeplatene, fire jobber foran med lektring, mens syv arbeider med tilpassing og montering i etterkant. Rundt en fjerdedel av fasaden er ferdig, og mesteparten skal etter planen være på plass i løpet av mai.

– Det vanlige er å bygge med fire rette vegger, men her det 23 forskjellige vegger med ulik helningsvinkel. Vanligvis snakker vi om snore beint, men her er det snore skjevt som gjelder, legger formann Tommy Hansen til.

Siden Domus-bygget ble revet i september 2013 har det vært full aktivitet på tomta. Ifølge anleggsleder i Econor, Trond Bjørn, blir Kystens Hus ferdig innen fristen 1. juli.

Glassfasade på gateplan

– Vi er i bra rute. Akkurat nå er rundt 110 arbeidere i sving og vi kommer til å trappe ned antallet gradvis fremover. Mye av innerveggene er ferdige og der er malerne i gang, det legges systemhimling og teppegulv er lagt i tredje etasje, sier Bjørn.

Mesteparten av vinduene er på plass oppover i etasjene. På gateplan blir det glassfasade rundt hele bygget.

– Vi har begynt å montere vinduer der Coop skal ha butikken sin. Bygget blir en vesentlig endring fra det gamle Domus-bygget. Jeg synes det ser fint ut og tror det kommer til å bli et veldig fint bygg når brusteinen langs fasaden er på plass, sier Bjørn.

I RUTE: Steve Bolstad (fra venstre), Tommy Hansen og Trond Bjørn konstaterer at Kystens Hus holder tidsskjemaet.