Det er blant luksusen byens hoteller tilbyr på sine lekreste rom.

Mens de aller fleste tar til takke med enkelt– eller dobbeltrom når de skal på hotell, så er det noen som velger å legge litt ekstra penger i litt ekstra luksus.

iTromsø har tatt en titt på hva byens hoteller kan by på. På Saga hotell får man for eksempel en egen badstu, TV på do og spisebord med plass til seks-åtte personer.

Les også: Nå er Rica kjøpt opp av Scandic.

– Det er først og fremst større plass man betaler for. Vi kunne ha delt suiten opp i to vanlige hotellrom, men suiten er noe symbolsk. Veldig mange av dem som bor på suiten synes det er festlig med TV på do. Det var spesielt en mor som opplevde at barna satte seg inne på do for å se på TV og kose seg, sier Tore Pettersen, hotelldirektør på Saga.

Deres suite er rundt 40 kvadratmeter stor. Den har eget oppholdsrom, større bad med badstu og et større soverom.

Statussymbol

På Clarion hotell Bryggen er suitene, som koster fra 2.500 til 4.000 kroner per natt, populære rom.

– Kongesuitene er booket bortimot fire dager i uken. Der får man egen kaffemaskin, badekåper og tøfler og en hilsen fra hotellet når de sjekker inn, sier hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll.

Veggene er dekorert med gull, det er spisebord og et eget soverom.

– Det er noen som bor på suite fordi det er status, noen fordi de jobber og kan bruke suiten til å ha møter og suiter brukes av par som vil kose seg, sier Hjemvoll.

Les mer: Stor økning i hotellgjestedøgn.

Splitter nye suiter

På Grand Hotel har de for ett år siden renovert en del av bygningen og fått ti juniorsuiter. Da har man ikke eget soverom, men en sovealkove. Rommene er omtrent 50 kvadratmeter.

For 1.800-2.800 kroner per natt får man en sofagruppe på rommet, bilder av lokale fotografer, og dobbeltseng.

Grand har valgt å ha forskjellig tema på juniorsuitene. De har blant annet et midnattssolrom, et nordlysrom og nordlysfestivalrom med bilder og interiør som passer til temaet.

– Nordlysrommet har blått lys under sengen, og får en veldig kul effekt på kveldstid. Alle suitene har blitt mye mer populær enn det vi hadde forventet. De har vært fullbooket i omtrent fire måneder i strekk, sier hotelldirektør Trond Øksendal.

Les mer: Tromsø vinner hotellkrigen.

Byens største

Radisson Blu har sannsynligvis byens største suite. Mack-suiten er rundt 80 kvadratmeter stor, har spisebord med plass til ti, egen sofagruppe, eget soverom og garderobe og to bad. Den koster rundt 5.000 kroner natten og er like stor som tre vanlige hotellrom.

– Her har mange kjente personer bodd. For eksempel Hillary Clinton. Hennes følge tok opp to etasjer. Det var et spesielt besøk, fordi Secret Service kom ett år i forveien for å sjekke sikkerheten. Alt dette for besøket som varte i 48 timer, forteller hotelldirektør Poul Henrik Remmer.

Der har også Desmond Tutu, Snoop Dogg, 50 Cent bodd.

Radisson Blu har også Mandela-suiten — en litt mindre suite på rundt 45 kvadratmeter. Oppkalt etter Nelson Mandela selv, fordi han bodde på nettopp dette rommet da han gjestet Tromsø i 2005.

– Det har en mer klassisk stil med mahognimøbler og som mange voksne setter pris på, sier Remmer.

I tillegg til Mandela har også Kongen Harald, Dronning Sonja og Sex Pistols sovet i samme seng.

Hvor lenge Radisson Blu har byen største suite er uvisst. Rica Ishavshotell renoverer for tiden alle sine suiter — og kronen på verket blir suiten som skal være der Skibsbroen bar var. Den står ferdig om en måned.

Les mer: Magisk tid for hotellbransjen.