Byrådsleder Øyvind Hilmarsen la klokken 10.30 frem forslaget til 2015-budsjett og økonomiplan for 2015-2018 for kommunen.

- Det er et offensivt budsjett der det er økt satsing på helse- og omsorg og undervisning, sier Hilmarsen om budsjettet som er lagt frem.

Det er blant annet lagt inn investeringsmidler til et helsehus i Breivika til 200 millioner kroner. Der vil det bli 60 korttidsplasser for å ta imot pasienter fra UNN og andre som trenger korttidsopphold.

Les mer: Kommunen vil bygge "minisykehus"

600 mill. til badeland

I investeringsbudsjettet i økonomiplanen er det lagt inn 600 millioner kroner til nytt badeland i Tromsø og 105 millioner kroner til brannstasjon-prosjektet.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, er også fornøyd med budsjettet og økonomiplanen. Hun mener det vil kunne ta igjen etter slepet på veiene i kommunen.

Jonas Stein, byråd for næring, kultur og idrett, er fornøyd med at det vellykkede Tromsømarka-prosjektet videreføres. Prosjektet skal nå omfatte både Kvaløya og fastlandet, ikke bare Tromsøya slik først tenkt.

Legge til rette for vekst

– Vi styrker de viktigste velferdsområdene. Helse, omsorg og oppvekst får et samlet løft. Vi setter inn tiltak for å møte utfordringene innen rus og psykiatri, samtidig som vi styrker barnevernet, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Gjennom investeringer og målrettede tiltak skal Tromsø kommune møte utfordringer med befolkningsvekst og en strammere kommuneøkonomi i budsjett for 2015 og økonomiplan 2015 - 2018, står det i en pressemelding fra Tromsø kommune.

Samtidig skal kommunen levere bedre tjenester til våre innbyggere og legge til rette for fortsatt vekst i Tromsø.

Store investeringer

Det legges opp til en moderat økonomisk vekst i budsjettforslaget for 2015.

I økonomiplan er det lagt opp til store investeringer, som skal komme Tromsøs befolkning til gode i mange år fremover.

– Budsjettforslaget er tilpasset vår økonomiske virkelighet. Samtidig som det ivaretar kommunens viktigste oppgaver. Tromsø kommune skal levere gode, effektive og moderne tjenester til sine innbyggere, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

De neste fire årene er det flere store nybygg som skal reises. De største er Helsehuset, Otium bo- og velferdssenter, Sommerlyst skole, Tromsøbadet og ombygging av den gamle brannstasjonen.

– Totalt legger vi opp til investeringer for 3,4 milliarder de neste fire årene. Byrådet ønsker å gjøre dette for å gi både unge og gamle innbyggere de beste forutsetninger de kan få, og skape en attraktiv by hvor mennesker ønsker å bo, sier Øyvind Hilmarsen.

Finansbyråd Anne Berit Figenschau kunne fortelle at kommunen skal investere til sammen 3,5 milliarder kroner de neste fire årene - og at det må tas opp lån på godt og vel halvannen milliard kroner for å klare det. Foto: Christer Pedersen
Byrådets samtlige medlemmer deltok i budsjettframleggelsen på Storelva skole. Fra venstre Jonas Stein, Anne Berit Figenschau, Øyvind Hilmarsen, Kristoffer Kanestrøm, Anna Amdal Fyhn og Britt Hege Alvarstein. Foto: Christer Pedersen
Opposisjonspolitikerne Gunhild Johansen (til venstre) og Kristin Røymo mente at budsjettet byrådet la fram var både tannløst og uansvarlig på samme gang. Foto: Christer Pedersen