I går var Tromsø Aps gruppeleder Kristin Røymo ute og krevde minst tre alternativer til ny plassering av skytebanen i Tromsdalen.

I sitt tilsvar til Røymo sier politisk rådgiver for finans, Peter Reinholdtsen (H), at byrådet jobber jevnt og trutt med saken og at byrådet vil levere en sak til kommunestyret ”i mai eller juni”.

Før påske

Rødts Jens Ingvald Olsen, mener at byrådsleder Øyvind Hilmarsen i februar lovte noe annet.

— Jeg tok saken opp i februar og da ble det lovet en fremlegging av skytebanesaken før påske — ikke mai-juni som Reinholdtsen sier, sier Olsen.

Byrådet slo i august i fjor fast at skytebanen skulle flyttes fra Tromsdalen til Simavika. Det ble imidlertid nedstemt i kommunestyret bare et par uker etterpå.

Da nektet byrådspartiet Frp å bli med på å legge skytebanen et sted partiet mente var uforsvarlig nært drikkevannskilden i Simavika.

Forsinket

Peter Reinholdtsen medgir at skytebanesaken, der man skal legge fram alternativer til ny lokalisering, er litt forsinket fra byrådets hånd.

— Ja, akkurat den skal jeg ta på min kappe. Vi ønsker å ta en befaring i de aktuelle områdene og da jeg planla dette så var det lite snø i Tromsø. Da ble jeg nok litt mer optimistisk med tanke på å få gjennomført en befaring i april enn jeg burde vært. Vi kan ikke ha en befaring der vi går til midjen i snø, sier Reinholdtsen.

I førti år

Han understreker likevel at byrådsleder Hilmarsen ikke har sagt annet enn at en sak ”kan komme før påske”.

— Da kan man jo diskutere hvor forsinket denne er. Når man har ventet i førti år så er det vel ikke krise om man venter en måned til. Det er nemlig viktig at man får tatt en befaring i de aktuelle områdene — også for å se hvor mye snø det kan ligge på de forskjellige plassene på det tidspunktet skytesesongen er ment å starte. Det kan også ha litt å si for hvor skytebanen blir lokalisert, sier Reinholdtsen.

Både Krabbåsen, Kattfjordeidet og Simavika har vært vurdert som nytt sted for skytebanen. Men per nå har ikke kommunestyret pekt på noe nytt sted for skytebanen

— Nei, de ga oss ikke så mye hjelp på veien. Slik jeg ser det står vi fritt til å legge frem en ny sak, sier Reinholdtsen.

FORTSATT SKYTING: Det kan bli sommer før skytebanesaken i Tromsdalen kan bli behandlet i kommunestyret. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen Ronald Johansen Ronald Johansen RONALD JOHANSEN
Rødts Jens Ingvald Olsen.