Sjølundveien: Holst kommer fra revisjonsselskapet PwC hvor han har vært partner siden 1999. Han overtar sjefsjobben i Barlindhaug-konsernet etter Truls Mølmann, som etter eget ønske vil trappe ned.

Styreleder Jens Arne Johnsen mener ansettelsen av Holst må ses som ledd i et generasjonsskifte i ledelsen i Barlindhaug-konsernet. Styret trengte ikke å lyse ut stillingen for å sikre seg riktig person.

Tiden var moden

– Mølmann har jobbet som direktør i 12 og går nå over i en mer prosjektrettet stilling i konsernet. Vi er veldig fornøyd med å ha fått Kent-Helge Holst. Jeg har kjent ham i mange år, og vet hvilken kunnskap og kompetanse han har, sier Johnsen.

Den nye konserndirektøren tiltrer 1. juli. Holst har kompetanse innen økonomisk styring og kontroll, finans, virksomhetsstyring og omorganiseringer. I Barlindhaug blir han sjef for rundt 400 ansatte, i et konsert som omsatte for 2,7 milliarder i 2014.

45-åringen, mener tiden var inne nå for å skifte beite.

– Barlindhaug er et spennende konsern, med stort potensial for å skape noe nytt videre. Jeg er i midten av 40-årene og hadde lyst til å prøve noe annet etter å ha jobbet med revisjon i 24 år. Tiden var inne nå. Det finnes ikke så mange andre store arbeidsplasser som Barlindhaug i Tromsø. Nå tar jeg steget over i en annen type næringsliv hvor jeg får muligheten til å ta del i hele verdikjeden, for å utvikle konsernet videre, sier Holst.

Ydmyk og ambisiøs

Barlindhaug-konsernet er landsdelens største entreprenør og eiendomsutviklingsselskap, med virksomhet både i Nord- og Sør-Norge. Hovedvirksomheten skjer gjennom selskapene Consto AS og Barlindhaug Eiendom AS, med bygging av boliger, hoteller, kjøpesenter og kontorbygg. Selskapet har planer om å vokse enda mer.

– Vi er stort nordnorsk selskap, på nordnorske hender. Den arven skal vi ta med oss videre. Vi har ambisjoner om å bli større. Vi er nå så store i nord at det er i Sør-Norge vi må vokse. Consto har fem-seks prosjekter på Østlandet og et stort prosjekt i Bergen. Det neste store spennende i Tromsø blir planene om å bygge 1.000 boliger på Hungeren, sier Johnsen.

Det er en ydmyk, men ambisiøs konserndirektør som nå overtar.

– Det er stort ansvar å tre inn i et konsern som har flere bein å stå på. Jeg ønsker å ta selskapet videre. Jeg kommer til å teste ut mot styret hvordan jeg kan videreutvikle selskapet, til tross for at det er i en konjunkturutsatt bransje, sier Kent-Helge Holst.