I åtte år har revyene i Tromsø knivet i kategoriene Beste sangnummer, beste tekstnummer, beste aktør og publikumsprisen for å vinne den høythengende Esterprisen. Nå skal da åtte av byens ungdoms – og bydelsrevyer konkurrere og samarbeide om å lage et show som viser byens revymiljø fra sin beste side.

– Det blir helt genialt, selvfølgelig, sier regissør Martin Skaug som er ansvarlig for prisutdelingen sammen med produsent Mats Holm Ernstsen.

Sterke nummer

Selv om det er Skaug, Ernstsen og de forskjellige revyene som står bak arrangementet er likevel Skaug glad for å ha en stor partner som Sparebanken Nord-Norge i ryggen.

– De er vår hovedpartner og hjørnesteinen som gjør det lettere å arrangere Revyfeber.

Numrene som konkurrerer er valgt ut av revyenes hovedinstruktører. Skaug mener at det i år er sterke kandidater.

– Jeg har sett syv av de åtte revyene og det er flere sterke enkeltnummer. Det er jo ofte slik at noen av revyene har jevnt over gode numre, mens andre har en eller to som er veldig bra.

– Skaper samhold

Konferansierer er Gunnar Eiriksson og Per Kristian Trollvik. Juryen ledes av Lars Nordmo og med seg har han skuespiller Marius Lien, teatersjef Nina Wester og Elin Danielsen, rådgiver i Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS).

– Når jeg satt sammen juryen ønsket jeg å ha med noen som jobber profesjonelt med teater og som ikke er direkte knyttet opp mot noen av byens revyer. Vi har heller aldri tidligere hatt med noen fra HATS og det er på tide, i og med at de er viktige bidragsytere til revymiljøet over hele fylket, sier Nordmo.

Jurymedlemmene har derfor forskjellige utgangspunkt når revyene skal dømmes.

– Alle har sine tanker om hva som er et godt revynummer. Men det viktigste er selvfølgelig at det er artig i tillegg til god utførelse og originalitet.

Nordmo var med å starte revyen og var selv regissør for showet inntil for tre år siden da han ble juryformann. Som en traver innenfor revymiljøet mener han at revyfeber helt klart er viktig.

– Det er viktig fordi det skaper et samhold på tvers av revyene. Før var det en helt annen type konkurranse mellom revyene, nå konkurrerer de på andre premisser og får samtidig muligheten til å skape noe sammen.

Hardt jobbing

Nå fremover er Skaug og resten av teamet bak revyfeber klar for mye hard jobbing.

-Alt skal jo tross alt samkjøres og det er mange involverte både foran og bak scenen. Men som alltid i revymiljøet går det bra til slutt, sier Skaug.

De nominerte er:

MonkeyrevyenTekst: «Gratulerer Gjørdis» Sang: «Kampen din, den blir min, den e vårs»

Les anmeldelse fra revyen her.Tromsøpalmen Tekst: «Egenmelding» Sang: «Sov i ro»

Les anmeldelse fra revyen her.Tromteatret Tekst: «FamilieEPOs» Sang: «Dumphone»   Krokenrevyen Tekst: «Psykologen» Sang: «Sommerminna»   Bragerevyen Tekst: "Romeo og ??" Sang: «God tur hjem»

Les anmeldelse fra revyen her.Barfotrevyen Tekst: «Daap i Bæsklattpeisfjordbotn» Sang: «Seriøst»   Polarshow Tekst: «Stakkars Vigdis» Sang: «Dette blir å virke»

Les anmeldelse fra revyen her.

Tindtrollrevyen Tekst: «Bloddoping» Sang: «Sytepave»

STAKKARS BUSSJÅFØR: Sondre Ringjord (15)spiller her Nobina-sjåfør i nummeret «Egenmelding» som er en av Tromsøpalmens utvalgte numre til å konkurrere om Esterprisen. Foto: Tom Benjaminsen
BRAGE: Bragerevyen er nominert med stykkene "Romeo og ...?" og "God tur hjem". Her ser vi årets avsluttningsnummer. Foto: Tor Farstad
REGISSØR: Martin Skaug har vært en del av byens revymiljø i en årrekke nå inntar han regi-stolen for tredje år på rad. Foto: Daniel Lilleeng
JURYFORMANNEN: Lars Nordmo skal være med å kåre byens beste revynummer under årets revyfeber. Foto: MARIUS HANSEN MARIUS HANSEN MARIUS HANSEN MARIUS HANSEN