Omsorgsarbeider, Tiril Woll og bruker Gøran Johansen (20) har sett seg lei av å ikke finne parkeringsplass når de skal ut og handle. Denne gangen var det midt i julerushet under et søndagsåpent Jekta Storsenter.

– Det er veldig egoistisk av folk å stille seg der. Det er en grunn for at de er satt av til oss. I dag hadde ingen av bilene handikap-lapp i ruta, sier Woll som kjørte fem runder rundt hele Jekta for å se om noen av de 40 handikapplassene var ledige.

Prioriteres ikke

I stedet var plassene brukt av kunder som ikke hadde handikap-skilt i ruta. Dette provoserer Woll.

– Vi har beboere som trenger disse plassene. Vi har ikke skiltet i ruta for moroskyld. Vi måtte i dag sitte å vente til noen kom ut for å flytte bilen sin.

Driftssjef ved Jekta Storsenter, Andre Hellvig, sier at de ikke har jevnlige kontroller på parkeringsplassene og at å sjekke vinduene for handikap-lapper heller ikke er prioritert.

– Vi har ikke noen faste runder, men vi forventer at kunder overholder reglene og respekterer plassene som er forbeholdt handikappede, sier Hellvig som legger til at i førjulstiden er det ekstra trykk i parkeringshusene.

– Vi har parkeringsvektere, men det er ikke deres oppgave å påse at folk har lapp i vinduet. De er der for at det ikke skal bli kaos. Ringer noen å melder fra skal vi selsagt prøve å få fjernet bilen, sier driftssjefen som håper folk skjerper seg.

– Dette er jo plasser som er litt bredere slik at folk med rullestol skal få plass og at det ikke skal være så langt fra senterinngangen.

Ikke første gang

Gøran og Tiril kom seg omsider inn på senteret, men selv om det er mye trafikk nå i desember, er det ikke første gang de har måtte vente på parkeringsplasser.

– Det er nesten hver eneste gang, sier Johansen som beskriver situasjonen som håpløs.

– Det er nesten aldri tilgjengelige plasser og av og til må vi ta vanlige plasser som en siste utvei. Det er jo en grunn til at jeg får tildelt handikapplass, sier Johansen som til slutt fikk kjøpt seg det han var ute etter før jul.

Oppmerket parkering for handikappede på Jekta Storsenter Foto: Håkon Steinmo