Lørdag formiddag deltok Ronny Hartviksen sammen med sin seks år gamle pointer «Storm» på jaktprøven ved Ringvassøyfjellene.

Det ble en tur de begge trolig sent vil glemme.

Etter at prøven var over, kom ikke «Storm» tilbake.

- Det siste jeg så fra "Storm" var at han løp over en fjelltopp rundt klokken 13.00 på lørdag, forteller Hartviksen.

Dårlig vær

Etter kort tid startet Hartviksen og Fuglehundgruppa i Tromsø en leteaksjon etter den savnede hunden. Lørdag ettermiddag, søndag og mandag var viet til å lete etter den firbeinte, men det ga ingen resultater. Med stormvarsel mandag ettermiddag fra Vervarslinga i Nord-Norge, så det mørkt ut for kjæledyret.

- Det var dårlig vær i området og min mor var sikker på at hunden var død etter to dager på egen hånd. Men «Storm» har vært ute en vinternatt før og er veldig sterk, derfor mistet jeg ikke motet, forteller Hartviksen.

- Jeg og moren min diskuterte hvordan vi skulle lete videre. Da kom vi på at Biltrend i Tromsø annonserer med helikoptertur. Det tok ikke lang tid før jeg heiv meg over telefonen for å snakke med daglig leder der, legger han til.

- Helt utrolig

Tirsdag morgen, klokken 09.00, tok Hartviksen av med et helikopter fra Tromsø Lufthavn. Sammen med piloten lette de ved Ringvassøyfjellene og utover mot Skogsfjord.

Etter en time i luften fikk Hartviksen øye på sin firbeinte bestevenn.

- Det var helt utrolig. Vi fant ham ytterst på Ringvassøya, i nærheten av Jøvikstua, forteller en fornøyd hundeeier.

Etter en helikoptertur tilbake til Tromsø er nå hunden trygt plassert hjemme hos Hartviksen ved Skogsfjordvatnet.

- «Storm» ligger nå og slapper av. Han var veldig sliten og sulten da jeg fant ham. Den eneste skaden han har fått etter hendelsen er såre poter, og det er bare små detaljer i forhold til utfallet vi fryktet, forteller han.

Aldri opplevd lignende

Selskapet Helitrans i Tromsø, som samarbeider med Biltrend, bisto i letingen. Lasse Boberg var piloten som deltok i søket, som var noe litt utenom de vanlige arbeidsoppgavene.

- Jeg har jobbet i Tromsø som pilot siden 2006, og jeg har aldri vært med på å søke etter en hund. Det var veldig spesielt, men samtidig veldig fint å kunne hjelpe til, forteller Boberg.

Ifølge Boberg var det trolig nysnøen som reddet «Storm».

- Sporene etter hunden var synlige. Vi fulgte dem til yttersiden av Ringvassøya. Det var stor glede hos hundeeieren da vi så «Storm», sier Boberg.

Prislappen for flyturen ble på 6.000 kroner og Boberg ønsker at flere tar i bruk tjenesten deres.

- Jeg ønsker at helikoptrene våre kan være med på å hjelpe til i slike situasjoner. Jeg forstår veldig godt at folk ønsker å søke etter hunden sin dersom den forsvinner. Kjæledyr har en stor verdi hos folk, sier Boberg.

Et nært forhold

Etter at Hartviksen leide inn helikopter for å finne «Storm», har han fått massiv støtte på sosiale medier.

- Folk har sendt meg melding om at de vil hjelpe meg med å betale. Det har de gjort på eget initiativ og tilbyr seg å overføre en tusenlapp til meg, sier Hartviksen.

- Det har vært utrolig mange som har vært med å lete etter «Storm» og det setter jeg utrolig stor pris på. Jeg har tre pointere hjemme hos meg, og det er klart jeg har et nært forhold til dem. Det er nok ikke mange som leier inn helikopter for å finne en hund, legger han til.

Navneskifte

Etter hendelsen har han vurdert et navneskifte på hunden.

- Det er jo passende med navnet «Storm» ettersom han overlevde flere dager alene i dårlig vær, men neste gang tror jeg det holder med navnet «Laber bris», ler Ronny Hartviksen.