Marcus Samuelsson vakte oppsikt som da han som 23-åring var direktør for den skandinaviske restauranten Aquavit på Manhattan i New York. Gjentatte ganger oppnådde han firestjernes rangering i Forbes og trestjernes bedømmelse fra New York Times.

På sin hjemmeside skriver han at han var den yngste gjennom tidene som har oppnådd den bedømmelsen fra New York Times.

Samuelsson er hjernen bak Kitchen & Table, men konseptet er utviklet i samarbeid med Clarion Hotels. Nå entrer Samuelsen Tromsø for å se sin nyåpnede restaurant på The Edge.

- Samuelsson er verdenskjent. Det er stort for oss å få vist han vår restaurant, forteller hotelldirektør for The Edge Øyvind Alapnes.

Alapnes forteller at han vil invitere en del av næringslivet i Tromsø til lunsj med Samuelsson.

- Han er et stort forbilde for mange kokker, blant annet våre kokker på hotellet. Kitchen & Table er en del av hans rike, så jeg gleder meg til å vise han rundt, forklarer Alapnes.