– Jeg fikk tilbakemeldinger fra kjente og ukjente helt fra Johannesburg i Sør-Afrika via Mørekysten til hjemlige trakter. Det var vanvittig, sier Skoglund.

Han forteller at det har det gått i ekspresstempo etter at han fikk kreftdiagnosen sist tirsdag. Allerede fredag ble han skrevet inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) for første omgang med cellegift.

Feil å gjemme seg

– Det har gått imponerende fort etter at diagnosen først ble stilt. Når det står på, så er det foten på gassen i helsevesenet, humrer Skoglund.

Han bestemte seg tidlig for at han skulle dele sine erfaringer med helsevesenet og kreftsykdommen.

– Med tanke på jobben jeg har, hvor jeg forfekter åpenhet og at folk skal stå fram, ville det være feil å gjemme seg bort. Dessuten er det å skrive ren terapi for meg. Da kan jeg bruke det jeg kan til noe fornuftig, og på den måten hjelpe både meg selv og kanskje andre.

Enorm respons

Og responsen har vært enorm, med over 26.000 besøk på bloggen siden den ble opprettet lørdag. For ikke å snakke om de utallige meldingene han har mottatt både på bloggen og på sin egen Facebook-side.

– Jeg var spent på tilbakemeldingene. Det kunne jo slå begge veier, og jeg kunne bli avfeid som PR-kåt.

Følg Jørn-Christian Skoglunds blogg her!

Så har ikke skjedd.

Nå får jeg venneforespørsler fra folk jeg aldri har hørt om og mange forteller om sine egne erfaringer med kreft og kommer med gode råd.

Ett av rådene har overbevist ham om at åpenheten hans er riktig.

– Flere som har holdt sykdommen for seg selv, forteller meg at de angrer på beslutningen. Derfor er jeg trygg på at jeg gjør det rette, sier Jørn-Christian Skoglund.

Bestemt seg for å bli frisk

Samtidig føler han at det forplikter å gå ut på den måten han nå gjør.

– Jeg oppfordrer jo folk til å følge meg. Det er klart det forplikter, og selv om jeg ikke blir å blogge hver dag, skal jeg holde det jeg lover.

Skoglunds førsteprioritet er naturlig nok å bli frisk. Han kjenner ikke tidsperspektivet på kampen mot kreften eller hvor gode prognosene er. Men i bloggen slår han fast at «kreften har møtt sin overmann».

– Dette er en sjelden form for kreft og legene her ved UNN har rådført seg med eksperter ved Haukeland i Bergen og i Barcelona. Likevel har jeg gått ut og sagt at kreften har yppet seg på feil mann. Dette blir en liten pause i livet, men jeg akter å la det bli med det. Jeg har nemlig bestemt meg for at jeg skal bli frisk, avslutter Skoglund.