Da skiltet butikksjef Stig Skogeng med 454 øltyper i kjøledisken som holder fire, kalde grader.
Jakter go'saker
Trond Holst (62) sier at han dro til Langnes av ren nysgjerrighet:
– Når byen får ett av fire spesialutsalg for brygg, er det verdt turen.
Holst sier at IPA og Kloster-øl står hans hjerte nærmest.
– Men jeg er ikke typen som bare holder meg til polvariantene. Jeg handler like godt i dagligvarebutikkene – og gjerne alkoholfritt øl. Det liker jeg veldig godt, sier 62-åringen.
LES OGSÅ: Jekta-polet har store planer - nå bygger de om butikken (krever innlogging)
«Ingen ølhund ...
Mats Mordal (27) understreker at han ikke er en typisk ølhund, men setter pris på et godt brygg.
– Når jeg handler, blir det som regel på polet. Der finner jeg de mørke, kraftige typene. Og så er utvalget best.
Butikksjef Stig Skogeng forteller at den nye innredningen med blant annet 10–20 meter kjølerom, var på plass torsdag kveld klokken ni.
Startproblem
– Ikke alt gikk smertefritt. Vi har fått feile dører til kjøleren – noe som må byttes.
– Dernest er det en rekke lokale mikrobrygg som ikke fikk varene sine fram til åpningen. De er på vei og vil gjøre at vi passerer 500 sorter – noe som skal være normalt for oss.
Ett av fire
Etter at Vinmonopolet sentralt har prøvd ut konseptet med en egen ølavdeling på to steder, ble også Tromsø inkludert i det gode selskapet.
Butikksjefen sier at det nye konseptet – Øl+ – er blitt veldig vellykket.
– For vårt vedkommende utgjør ølsalget rundt tre prosent av volumet i antall liter. Det regner vi med å øke betraktelig fra i dag.
Stadige nyheter
Skogeng lover at den nye avdelingen skal tilfredsstille kravene til byens ølinteresserte.
– Våre kunder jakter nyheter – noe vi skal ha hele tiden. De fleste mikrobryggeriene produserer i mindre skala. Det betyr at et brygg på noen tusen flasker vil forsvinne fort, tror Stig Skogeng.