– Det har vært en fin blanding av bidragsytere. Det har vært både profesjonelle og etablerte forfattere og «vanlige» skrivere, forteller festivalsjef for Ordkalotten, Ingvild Solstad-Nøis.

Det har også vært et stort aldersspenn på dem som har sendt inn dikt til konkurransen, sier hun.

– Det har vært helt fra 16 år til godt over 70. Det har også vært en god del menn som har deltatt, sier Solstad-Nøis.

Tema for diktkonkurransen har vært «Arv», og det har preget konkurransebidragene, ifølge henne.

32 BIDRAG: Det er valgt ut 32 bidrag til diktkonkurransen. I andre runde vil 16 av disse bli valgt ut før disse er redusert til åtte «finalister» som skal bli opplest av dikterne på Ordkalotten, forteller Ingvild Solstad-Nøis, festivalsjef på Ordkalotten. Foto: Eline Grønvoll

– Det har nok gitt et visst alvor til diktene i konkurransen. Temaet forplikter nok en del, sier festivalsjefen.

Mandag starter presentasjonen av dikt og diktere i iTromsø, og iTromsøs lesere skal få delta i utvelgelsen av først 16 «semifinalister» og til slutt åtte «finalister» som vil bli invitert til den årlige litteraturfestivalen Ordkalotten.

– Det vil være «finale» på Ordkalotten den tiende november når de åtte finalistene vil være til stede på vårt arrangement på kvelden, og der de skal lese opp sine dikt til publikum. Deretter vil en vinner og en sølvmedaljør kåres, forteller Solstad-Nøis.

«Poesicup» er et samarbeid mellom Ordkalotten, Samfunnsløftet og iTromsø. Vinneren av konkurransen vil motta 12.000 kroner og andreplassen premieres med 8.000 kroner.