– Vi snakker om et fora for utskjelling og bevisstgjøring av medlemmenes manglende evne og vilje til å kontrollere inntak og forbruk av kalorier. En gruppe for oss som ”vainer” og ”dainer” mer enn vi burde og som gjør lite eller ingenting for å kompensere for inntak av god mat og drikke.

Thomas Bugge erkjenner å være en av dem som over tid har sett seg selv sige ut – uten evne og vilje til å gjøre noe med det!

– For mitt vedkommende er nok nok. Jeg skal tilbake til matchvekten på 78 kilo og bli som mottoet: Sexy til jul.

Bugge, som selv bor i Spania, sier at responsen har vært god. I går nærmet antall medlemmer seg 30 – samtlige i godt hold.

Fikk infarkt

– Jeg rager så vidt 170 centimeter over bakken og veier 93 kilo. Som hjertepasient – fikk infarkt i en alder av 35 – passer jeg på å holde det indre på plass. Men det forhindrer likevel ikke at kiloene renner på – sakte, men sikkert.

Etter en sommer hjemme i Tromsø, konstaterer 45-åringen at veldig mange venner ikke er til å kjenne igjen.

– Vi er feite og har både 10, 15 og 20 kilo for mye på kroppen. Sett i forhold til våre koner, samboere og kjærester, snakker vi om et svik. Vi må – bokstavelig talt – ta skjeen i en annen hånd og gjøre en innsats for igjen å nærme oss matchvekten.

– Og bare for å understreke det: Mange har en stor jobb å gjøre.

– Uimotståelig

– Selv skal jeg tilbake til da jeg – i egne øyne – var uimotståelig. Og så skal jeg holde meg på rettsiden av 80-grensen. Det er fullt mulig, sier unge Bugge.

Hjemme i Sør-Spania er han med i både en fjell- og sykkelgruppe. Og han har en hund som trenger mosjon.

– Det verste er at hunden – som er ni år – ser perfekt ut. Han får rett type fôr og tildelt mengde. Samtidig hiver eieren innpå med begge nevene, sier Bugge.

Nyskilt

En annen ting Thomas Bugge har registrert under Tromsø-oppholdet, er at det også finnes jevngamle som ser bra ut.

– Men da viser det seg at vedkommende er nyskilt og på jakt etter ny make. I den forbindelse har han tatt rev i seilene og startet ulike former for trening og gått over et sunt kosthold. Hadde det skjedd noen år tidligere, hadde kanskje ikke skilsmissen kommet...

Gruppen ”Sexy til jul” skal samles når Bugge kommer hjem før høytiden setter inn.

– Da håper jeg at alle har gjort sitt til at vi har tatt av så mye at vi ikke er til å kjenne igjen.

– Og det er enda noen ledige plasser til forsømte kropper, men da til kropper som er så heldige å ha en eier som har innsett galskapen. Personer som har unnskyldninger for å se ut som de gjør, har ingenting hos oss å gjøre. De må tåle å høre sannheten og gjøre noe med det.

OPPGJØR: Thomas Bugge har sett seg lei på de kiloene som alltid er for mye, og tar nå et oppgjør med ukultur blant mannfolkene gjennom å starte ei egen Facebook-gruppe kalt "Sexy tell jul". Foto: Tom Benjaminsen