Over 30 stykker meldte sin interesse da Eirin Brattli (54) la ut på Facebook at hun ville gi bort en tur/retur billett til Oslo til en som trenger det.

Den heldige som ble trukket ut blant de 30 er Milly Aannerud (16). Hun ville gi billettene til moren sin, som har vært gjennom en lang og hard sykdomsperiode. I åtte måneder har Nanne Aannerud (39) gått gjennom en tøff behandling for brystkreft. Hun har vært gjennom cellegiftkurer, strålebehandling og en operasjon.

- Det har vært knalltøft. Og det har ikke vært lett for ungene mine å se moren sin ligge langflat og helt utslått, sier Nanne.

Tilbragte sommeren på sykehus

Hun ante ingenting om datterens påfunn, og trodde nesten ikke på henne da hun fikk beskjeden.

- Jeg fikk helt sjokk da Milly ringte og sa at hun hadde ordnet meg billetter til Oslo, sier Nanne.

Nanne forteller at mange av venninnene hennes bor i Oslo, og at hun derfor gleder seg til å reise til hovedstaden og besøke dem.

Les også: Roy og Marlene leier ut til desperate studenter

Denne sommeren har hun tilbragt timesvis på sykehuset, og det har derfor ikke blitt tid til noen ferie.

- Jeg ble utrolig rørt da jeg fikk vite at Milly hadde gjort dette for meg. Hun har nok vært veldig bekymret for moren sin, og det var godt for henne å få gjøre noe fint for meg.

Hun ble ferdig med behandlingen for to uker siden, og forteller at hun nå er frisk.

Ikke om økonomi

Nanne forteller at dette ikke handler om økonomi for henne.

- Det viktige her er at datteren min får gi noe til meg. For henne handler det om økonomi, for hun hadde aldri hatt råd til å kjøpe disse billettene til meg, sier Nanne.

Hun forteller at hun var i tvil om hun skulle takke ja til billettene eller ikke, siden det kanskje fantes noen andre der ute som trengte dem mer.

- Men det hadde ikke blitt riktig overfor Milly. Dette er en vakker gest fra et barn, som hadde et ønske om å gjøre noe fint for sin mor, sier Nanne.

Ville gi tilbake til moren

Milly selv sier at hun så annonsen til Brattli på Facebook og tenkte at hun kunne prøve å sende inn morens historie. Hun hadde aldri trodd hun kom til å bli trukket ut som den som fikk billettene.

- Men så fikk jeg plutselig melding om at jeg hadde fått billettene. Jeg trodde nesten hun tullet, sier Milly.

Les også: Norwegian-problemene fortsetter for Narve

Milly forteller at hun ville gi moren billettene fordi hun har hatt det så tøft under kreftbehandlingen, men samtidig greid å være der for Milly og lillebroren.

- Jeg ville gi noe tilbake til henne, sier Milly.

Mor og datter på tur

Nå ser det ut til at Oslo-turen blir en mor og datter-tur.

- Jeg vil gi billetten tilbake til Milly. Det er hun som har vunnet her, ikke jeg. Og da går det jo til noen som ikke har råd likevel, sier Nanne.

Nanne skal nå kjøpe ny billett til seg selv, slik at hun og datteren kan dra sammen.

- Så kan vi feire livet sammen, sier Nanne.

Nanne roser Brattli.

- For en flott dame som vil gjøre noe sånt for noen ukjente.

Hun forteller at de har prøvd å komme i kontakt med Brattli for å takke henne for billettene.