- Da jeg først fikk ideen ante det meg at det kunne bli populært, jeg ble definitivt ikke skuffet, sier Hoel, som selv har et lidenskapelig forhold til mat og vin.

– Interessen og engasjementet vi har møtt er rett og slett overveldende. Jeg synes det er så utrolig artig at vi har fått det til.

Interessen for initiativet var stort, og etter bemerkelsesverdig kort tid var klubbens 250 plasser allerede kapret.

- Det var første mann til mølla. En regel vi også forholder oss til når billettsalget til klubbarrangementene åpner. Kapasiteten til morgendagens åpningsarrangement lå på omtrent 30 plasser, et antall vi med et nødskrik har presset til 50, slik at så mange som overhodet mulig kan være med på begivenheten.

Les også: Populær vinklubb

Vin og Skrei

Tema for åpningskvelden er vin og skrei. Et populært emne som har trukket tromsøværinger i hopetall.- Vi i Nord-Norge har et veldig bevisst forhold til fisk. Det er alltid aktuelt, og engasjerer mange. Jeg håper at vi kan bidra til å gi flere et litt mer bevisst forhold til hvilken drikke de velger til torsken, avhengig av hvordan den tilbredes, forteller han.

Kokk på mathallen, Gunnar Jensen, skal være tilstede for å tilberede tre forskjellige torskemiddager. Fisken serveres til gjestene akkompagnert av vin med forskjellig smak og tekstur.

- Målet er å gi medlemmene kunnskap de får bruk for i hjemmet, både til fest og hverdag.

Les også: Knallstart for nyåpningene

Ny sjanse i februar

De som ikke fikk være med på åpningskvelden, får en ny sjanse allerede i februar.

- Kommende måned vil tema være ost og vin. Til tross for at kombinasjonen er populær, sliter mange med å velge riktig vin til osten. For eksempel er mange under det inntrykket at rødvin er mest passende, noe som ikke stemmer. Det kan være vanskelig å velge rett i tilsynelatende kaotiske vinmonopolhyller, derfor har vi hentet inn en vinprodusent fra Italia. Han vil gi medlemmene en uvurderlig guide til ostens vinunivers, sier Hoel.

Les også: Klare for å knive om kundene