Daglig leder i Tromsø alpinpark, Rune Kufaas, merker at mange er nysgjerrige på når Kroken-løypa starter sesongen. Dessverre har de ikke kunnet åpne bakkene i romjula.

– Selv om det har vært mye vær, har det komme lite snø i de nedre delene av anlegget. Faren for å ødelegge skiene er for stor. Vi mangler mye snø nederst i anlegget, sier Kufaas.

Mandag startet de snøkanonene, men på grunn av at det ble for mildt måtte de skru dem av.

– Vi har ikke fått lange nok perioder med minusgrader, og det er uheldig, sier Kufaas.

– Ikke uvanlig

Han forteller videre at de har sett inn i historiebøkene, og det er ikke uvanlig å vente til etter nyttår med å åpne alpinløyper.

– Det er ikke ofte man åpner før nyttår, spesielt ved kysten i Nord-Norge. I Narvik har de heller ikke åpnet ennå, sier han.

Men alt er klart for åpning i Kroken. Nå trenger de bare snøen og kuldegradene.

– Noen ser på Netflix i jula. Jeg har glodd på yr.no. Vi følger med på været hver dag, og slik det ser ut nå ser det dårlig ut med nedbør fram til nyttår. På nyåret kan det bli en kuldeperiode, og da håper vi å kunne åpne bakkene, sier Kufaas.

Åpen bakke

Den daglige lederen er nokså sikker på at man kan ta i bruk ski og snowboard i bakkene i januar.

– Vi lover bra aktivitet i Kroken når vi er i gang. 17. januar skal vi ha åpen bakke i samarbeid med flere av landets alpinanlegg. Da skal vi i alle fall være åpen, sier Kufaas selvsikkert.

Enn så lenge må folk vente litt til med å ta turen til alpinanlegget i Kroken.

– Vi vet at vi har vært med på å bygge opp folks forventninger, men vi har ikke mulighet til å åpne før det er klart i de nedre delene av anlegget. Øverst i løypa er det gode forhold, men det hjelper lite når folk må ta heisen fra den nedre delen, sier han.