- Vi opplevde at julehandelen startet litt tidligere i år enn tidligere. De to siste ukene i november og begynnelsen av desember har vi hatt en økning på 11 prosent sammenlignet med fjoråret, forklarer senterleder ved Jekta storsenter, Laila Myrvang.

Tradisjonen tro startet Jekta med søndagsåpent kjøpesenter sist søndag. Det ga god uttelling. Nå forventer Myrvang enda større trykk de to søndagene som gjenstår før jul.

- Vi hadde bra besøk sist søndag, men de to søndagene som gjenstår regner jeg med at det kommer til å være enda større trykk, på lik linje med lørdager, påpeker senterlederen.

Utvidet åpningstider

I tillegg til å holde åpent tre søndager før jul, har Jekta siden slutten av november utvidet åpningstidene på lørdager med én time.

- Det vil vi fortsette med frem til jul, forklarer Myrvang.

Økning på 18 prosent

Også hos Amfi Pyramiden ligger det an til at årets julehandel blir inntektsbringende.

- Hos oss startet julehandelen for fullt i forrige uke. Da hadde vi en vekst i omsetningen på 18 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, avslører senterleder Marit Stokmo.

I likhet med Jekta holdt Pyramiden søndagsåpent sist helg.

- Vi var veldig fornøyd med omsetningen, for vanligvis har vi kun brukt å ha åpent de to siste søndagene før jul, påpeker Stokmo, som også planlegger én ukedag med langåpent senter.

- Neste torsdag blir det utvidet åpningstid på Pyramiden, forteller hun.

Vil ha med hele sentrum

I motsetning til Pyramiden og Jekta har Nerstranda som vanlig kun åpent de siste to søndagene før jul. Senterleder Veronica Evertsen håper flest mulig sentrumsbutikker da vil henge seg på slik at det blir skikkelig liv i sentrum.

- For oss er dette et poeng, slik at vi sammen kan være med på å spille hverandre god, påpeker Evertsen.

For å skille seg ut fra Jekta, mener Evertsen det er avgjørende at sentrum kan by på noe mer enn bare et godt utvalg i butikkene.

- Som et bysenter er det viktig at vi er opptatt av at det gjerne skal skje andre aktiviteter i tillegg til selve julehandelen. Derfor satser vi blant annet mye på ulike musikalske innslag på Nerstranda fremover. I helga kommer i tillegg dølene og Bondens marked på besøk til sentrum, samtidig som SadioNor arrangerer byens største Luciatog som vil gå fra Kulturhuset til Strandtorget. Neste helg er det duket for kanefart, som har kommet i stand i samarbeid med oss og Sentrumsforeningen, forteller senterlederen.

Også Nerstranda opplever en økning i julehandelen i år. Med langåpent i morgen kveld og to dager med søndagsåpent senter før jul, er optimismen stor.

- Dersom vi og tar med de to siste ukene i november samt første uken i desember, har vi en økning på 8,2 prosent sammenlignet med fjoråret, forklarer Evertsen.

Veronica Evertsen lover mye liv i sentrum før jul. Her er hun sammen med hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, og direktør i Næringsforeningen, Nils Kristian Sørheim Nilsen. Foto: Renate Pettersen
Også Marit Stokmo, senterleder ved Amfi Pyramiden, kan glede seg over gode tider for kjøpesenteret. Foto: Tom Benjaminsen