iTromsø skrev forrige uke at Tromsø Libris, som ligger i Storgata 93, legger ned etter 70 år. Spesialbokhandelen og hobbybutikken stenger dørene fordi bygget fra 1905 er for gammelt og umoderne til å drive effektivt i. Mange kunder har i løpet av helgen beklaget seg over nedleggelsen - men da til helt feil adressat.

– Jeg skjønner veldig godt at det ikke er så lett å skille mellom butikkene når navnet er så likt. Men Bokhuset Libris i Storgata har ingen planer om å legge ned, vi lever i beste velgående, understreker bokhandler Martin Antonsen.

LE SOGSÅ: Legger ned etter 70 år

Samme navn

Etter at iTromsø skrev om nedleggelsen, som altså ikke har noe med Bokhuset Libris å gjøre, har mange trofaste kunder stukket innom butikken. Men de som håpet å gjøre et kupp på opphørssalget, måtte snu i døra.

– Det er veldig mange som har spurt om vi skal legge ned, så til slutt tenkte jeg at vi var nødt til å fortelle folk at så ikke er tilfelle. Det har vært bokhandel i dette bygget siden 1918, og slik skal det fortsette. Vi satser videre mot 100 års jubileumet, sier Antonsen.

Les også: Nå stenger denne butikken

Trives i sentrum

Årsaken til at navnebroren i Storgata legger ned, er ikke økonomi. Som butikklokale har bygget behov for tilpasninger, men siden det er vernet, blir dette for vanskelig å gjennomføre. Dermed stenger nok en butikk i sentrum dørene. Antonsen i Storgata 86, ser likevel lyst på tilværelsen i sørbyen.

– Sentrum er fortsatt i en omstillingsfase, der noen legger ned, mens andre kommer til. Det skjer veldig mye i sentrum, og jeg tror det vil gå seg til på sikt, sir han.

På egne vegne er han optimist. Bøker er fortsatt god butikk, skal vi tro bokhandler Antonsen.

– Vi har ikke fått tallene for 2014 ennå, men jeg kan si med ganske stor sikkerhet at det har vært et godt år for oss, sier han.