Mandag åpnet klesforretningen som gir vekk gratis klær til de som trenger det.

– Vi har vært så heldige å få klær fra privatpersoner og enkelte forretninger i byen. Alt er gratis og denne butikken er vel den eneste i sitt slag, hevder Alf Pedersen som står bak kleslageret.

Lokalene i Storgata 106, som tidligere huset kafeen Coffee by Elli, har han fått sponset av Totalrenovering AS.

– Jeg har fått lokalet til disposisjon de neste tre månedene og er veldig takknemlig for hjelpen deres, sier den daglige lederen for lageret som har brukt over ett år på å finne et lokale og låne.

Eget initiativ

Butikken skal holde åpent hver dag utenom søndag og drives av frivillige.

– Jeg gjør dette på eget initiativ og har fått mange flinke frivillige med meg på laget. De gjør en fantastisk jobb, sier Pedersen.

– Det hender at Fretex og Bymisjonen deler ut klær, men dette drives privat og det er så vidt jeg vet ikke vanlig, mener han.

Vibeke Kristoffersen er jobber som frivillig i butikken og mener tilbudet er et viktig bidrag.

– Jeg håper vi mottar god respons og at folk ser at dette er et godt tiltak for byen, sier hun.

Åpen for alle

Pedersen legger til at forretningen er åpen for alle, rike som fattige, og de som ønsker å betale for klærne kan gjøre det i form av donasjoner som går til utlegg for butikken.

– Dersom man ønsker å betale for klærne kan man selvsagt gjøre det. Det er opp til hver enkelt om man vil gi noe, og pengene vil bli brukt til å dekke utgiftene, sier daglig leder for lageret.