STRANDTORGET: Nå gjør han som Wenche Myhre synger om i sangen: «Når jeg blir 66, da gjør jeg hva jeg vil...». Etter avtale med sine partnere i et av landets største advokatfirma, fikk Strønstad trekke seg tilbake litt før tiden.

En grei avtale

– Jeg følte at tiden var inne for å starte forberedelsene til pensjonisttilværelsen og Steensdrup Stordrange ønsket å slippe yngre krefter til. Derfor inngikk vi en grei avtale.

I dag er 66-åringen på plass i eget kontor på Strandtorget. Selskapet Advokat Dagfinn Strønstad AS er etablert og gjøremålene kommer inn – sakte, men sikkert.

Les også: Disse tjente mest i 2013.

Ikke helt alene

– Nå vil jeg presisere at jeg ikke er helt alene. Jeg leier et kontor hos kollegene i Justitia, men inngår ikke i kontorfellesskapet. Vi deler kun kaffe- og kopimaskin. Og jeg benytter kaffemaskinen mest, presiserer advokaten.

Dagfinn Strønstad har lovet seg selv å jobbe mindre:

– Nå er det slutt på administrasjon og markedsføring. Bare det letter arbeidsdagen betraktelig. Å bare være advokat, betyr at jeg kun skal jobbe med det jeg kan best – arv, skifte og alt som har med eiendom å gjøre.

– Og, legger han til, til en lang lavere pris enn før.

Byens bobestyrer

I løpet av sin lange karriere er Dagfinn Strønstad blitt kjent som en av byens bobestyrere. Hvor mange konkurser han har ryddet opp i, har han ikke tall på. Men det blir lite av det i tiden fremover.

På spørsmål om hvor lenge han har tenkt å holde det gående, sier Strønstad at han vil finne en grei overgang til pensjonisttilværelsen.

Les også: Krangler om millioner.

Gøy å jobbe

– Foreløpig er det gøy å jobbe. Men det skal bli godt å kunne styre tiden selv – å ta ferie og fri når jeg selv ønsker det. Og så skal jeg finne alternative gjøremål sammen med kona som også har egen advokatpraksis. Det ser jeg fram til, sier Dagfinn Strønstad.