Veggene hjemme på gutterommet til Arnt-Rune Jørgensen (15) prydes av vakre nordlysbilder tatt av 15-åringen selv. Den naturglade gutten fattet interesse for fotografi for litt over et halvt år siden og startet med å ta bilder med mobiltelefonen.

- Jeg fikk råd til å kjøpe speilreflekskamera i september i fjor. Da satt jeg kameraet på taket hjemme for å ta bilde av byen, tilfeldigvis oppdaget jeg at jeg hadde fanget nordlyset på fotografiet, sier Jørgensen.

Etter dette blomstret interessen for fotografier og han bruker opp mot tre timer hver dag på hobbyen sin.

Vil gi bort pengene

Etter nyttår begynte han å selge bildene sine.  Til nå har han solgt ti bilder til privatpersoner og har igjen gått til innkjøp av et nytt kamera.

- Jeg kjøpte et brukt Canon 40D med zoomobjektiv. Etter dette bestemte jeg meg for at inntektene for de solgte fotografiene skal gå til kreftforskning, forklarer han.

Egen sparebøsse

Han forteller videre at han alltid har hatt en trang for å støtte veldedige formål og har nå anskaffet seg et brukt syltetøyglass der han skal samle de inntjente midlene.

- Jeg vil at de som kjøper bildene mine vet at pengene går til gode formål. Jeg vil rett og slett fronte noe bra med mine fotografier, sier 15-åringen.

Vil ikke bli fotograf

Rundt 50. prosent av inntektene han får for hvert fotografi skal han legge på sparebøssen sin.

- Det koster ganske mye å få et bilde på et lerett, derfor må litt av inntektene gå til det, sier han.

- Iløpet av vinteren har jeg tatt mye bilder av nordlyset og jeg følger selv at jeg har blitt ganske flink, legger han til.

Nå som nordlyssesongen snart er over har han ingen planer om å legge fotoapparatet på hylla.

- I sommer vil jeg ta bilder av fosser, elver, fjell og midtnattsolen. Dermed vil jeg kunne tjene inn penger til kreftforskning også i sommer, forteller han.

Til tross for sitt fototalent har han ikke planer om å bli fotograf.

- I utgangspunktet vil jeg ha dette som en hobby. Det er vanskelig å kun leve på inntektene fra fotografier. Dersom mange finner bildene mine interessante og kjøper dem, så kan det hende at jeg legger om på planene mine, avslutter han.

VELDEDIGHET: Arnt-Rune Jørgensen er en ivrig hobbyfotograf. Nå selger han bildene sine til inntekt for kreftforskning. Foto: Lena Verås Eriksen