I januar startet Bmi opp med daglige rutefly på strekningen Stavanger-Harstad/Harstad-Tromsø.

Les også: Her er det nye ruteflyet.

Det var næringslivet og oljebransjen som ønsket en forbindelse mellom landets store oljeregioner, uten å måtte fly via Oslo.

Kanselleringer

Etter to ukers drift hadde selskapet hatt to kanselleringer på ruten.

Da uttalte markedssjef Colin Lewis til iTromsø at: – Det tar tid å bygge opp flyruter, og vi må gi våre norske kunder tid til å oppdage oss.

Les også: To kanselleringer på to uker for BMI.

Nå er det klart at Bmi slutter å operere mellom Harstad/Narvik (Evenes lufthavn) og Tromsø.

"På  bakgrunn av  tilbakemeldinger fra kunder, reisebyråer og andre aktører den siste uken, er Bmi regional kommet frem til at det ikke lenger er lønnsomt å operere ruten til Tromsø uten forbindelse videre til Hammerfest." skriver Bmi i en pressemelding.

Årsaken skal være at minimumskravet til transittiden mellom Tromsø og Hammerfest er økt fra 30 minutter til to timer. Dette skjedde i forbindelse med at Bmi i oktober i fjor annonserte ruten fra Stavanger til Harstad/Narvik og Tromsø.

Avlyser

"Bmi (...) har et sterkt ønske om å støtte opp om de to mest voksende  regionene i Norge - Stavanger og Nord-Norge - ved å tilby næringslivet og lokalsamfunnet nye rutetilbud som vil gi betydelig besparelse innen både tid og penger. Imidlertid er det ikke økonomisk grunnlag for bmi å drive en rute uten gode nok forbindelser og som ikke gir de ønskede fordelene for samfunnet og næringslivet i Nord-Norge." skriver de videre i meldingen.

Selskapets nye program er dermed som følger:

• Alle fly fra Harstad/Narvik (Evenes Lufthavn) til Tromsø er avlyst fra og med mandag 3. mars. Alle passasjerer som har bestilt flybilletter med avreise etter 3. mars, vil få billettene refundert.

• Bmi regional vil fortsette som før med å fly fem ganger i uken mellom Stavanger og Harstad/Narvik (Evenes Lufthavn)