Derfor vil hun gjøre kvinnene vakre ved å fjerne deres uønskede ansiktshår med bruk av tråd.

– Jeg bruker en spesiell tråd for å nappe og fjerne ansiktshår. Denne behandlingen er veldig bra for ansiktet, sier Gita Masapor.

Fra film og teater

Gita har erfaring fra hjemlandet sitt som sminkør for film og teater. Den optimistiske dama jobbet som sminkør i hovedstaden Tehran i Iran i mange år. Den iranske kvinnen jobber nå i et språklæringsprosjekt i den nyåpnede salongen Alanya i sentrum.

Friskhet

– Mange bruker kjemiske behandling på ansiktet for å gjøre dette. Den type behandling er farlig. Men trådbehandling for å fjerne ansiktshår gjør ansiktet mykt. Man får en friskhet, hevder hun.

– Etter å ha fått behandlinger på denne måten, vokser håret saktere. Og etter hvert kommer håret ikke tilbake etter å ha blitt fjernet.

Pent ansikt

– Når jeg sminker folk, blir jeg veldig glad. Jeg er stolt av yrket mitt, legger hun til.

Å bruke tråd fungerer som massasje og trening for ansiktet, forklarer hun. Både menn og kvinner kan få slik behandling fra Gita Masapor.

– De fleste kvinner i arabiske land har pene ansikt fordi de bruker tråd minst en gang i måneden. Det får dem til å se vakre ut, sier hun.

Gita har også erfaring i øyenvippeekstensjon, pedikyr, massasjer og manikyr.

I fjor var hun ferdig med sine studier ved Norsk frisør og hudpleie skole. I tillegg har hun tatt sminkekurs. Etter fire år med praksis kan hun få sitt fagbrev.

– Drømmen min er å bli en profesjonell frisør her i Tromsø. Så det er kjempeviktig for meg å få et norsk fagbrev, sier Gita Masapor.

Fast kunde

Kari Zwarg (46) har fått trådbehandling hos Gita Masapor for første gang. Hun var litt spent på om det skulle gjøre vondt.

– Etter behandlingen synes jeg det var det en flott og positiv overraskelse. Jeg kjenner forskjell på begge sider av ansiktet mitt etter trådbehandlingen. Gita har klart å gjøre meg til en fast kunde, sier Kari Zwarg, prosjektleder for Kvinneløftet ved Bymisjonen.