I forbindelse med veiarbeid så har Mellomveien sør for Lærerskolen vær stengt for all annen trafikk enn busser og trafikk til og fra eiendommene i området.

Arbeidet som er gjennomført er utskifting av vann – og avløpsrør langs gaten, samt etablering av fortau.

Arbeidet har pågått i halvannet år, og har mesteparten av tiden vært avsperret for vanlig trafikk.

Nå vil imidlertid veien på nytt bli åpnet for fri ferdsel, forteller Jørn-Eirik Schjetne, prosjektleder i Vann og Avløp i Tromsø kommune.

Blir trolig ferdigstilt i sommer

Det gjenstår en god del arbeid med å ferdigstille eksempelvis støttemurer og innkjørsler til eiendommene langs veistrekningen.

– Det er mer hensiktsmessig å vente til sommeren med å gjøre ferdig disse jobbene. Da vil vi samtidig gjøre ferdig hele vei – og fortausdelen av Mellomveien, sier Schjetne.

Anleggsarbeidet langs Mellomveien vil derfor opphøre helt fram til sommeren.

– Vi regner med å starte opp igjen rundt månedsskifte mai/juni, kanskje litt tidligere ut fra hvordan forholdene er, sier prosjektlederen.

Når arbeidet vil være avsluttet er ennå ikke avklart, sier Schjetne videre.

- Det må vi komme tilbake til, vi skal ha byggemøte i slutten av uken hvor vi bl.a ser på fremdriften, men vi satser på god drift når vi er i gang igjen, avslutter han.

FERDIG I SOMMER: Jørn-Eirik Schjetne i Vann og Avløp (til høyre) forteller at Mellomveien skal ferdigstilles i sommer, og at arbeidet blir gjenopptatt i sommer. Her sammen med Asle Ræder fra Eiendom i Tromsø kommune. Foto: Christer Pedersen Foto: CHRISTER PEDERSEN