Kristine Larsen er nestleder i LO Tromsø, men er tatt ut i streik av Norsk Arbeidsmandsforbund. Nå har hun streiket i snart en uke og onsdag fikk hun nye streikekolleger.

Da ble nemlig streiken trappet opp og rundt 140 nye medlemmer av Handel og Kontor ble tatt ut.

– Partene møttes onsdag, men de ble ikke enige. Så da fortsetter streiken, sier Larsen.

Kunne vært bedre

Hovedankepunktet til Handel og Kontor er manglende innsyn i lønnsstatistikker. Motparten AAF mener de nå har innfridd kravet.

– Vi er enige om at statistikkgrunnlaget kunne vært bedre. Men det forelå tross alt statistikk fra 65 av de 91 medlemsforetakene som omfattes av overenskomsten mellom HK og AAF og hovedtyngden av HKs medlemmer, sier styreleder i AAF, Trude Tinnlund til nettstedet hk-nytt.no

Mye støtte

Kristine Larsen sier at støtteerklæringene har vært mange etter at den spesielle streiken startet – den første i sitt slag i LO-historien.

– Det er mye folk innom og hilser på oss på streikevakten og vi har fått mye støtte og hyggelige ord på SMS og e-post, sier Larsen.

Hun underslår imidlertid ikke at det er noen som syns det er smått ironisk at LO-ansatte går i streik.

– Det er jo noen som syns det er rart og det kan jeg jo skjønne. Det er jo første gang det skjer. Men LO er en bedrift og vi er ansatte på lik linje med alle andre arbeidstakere i samfunnet, sier Larsen.

Ytterligere opptrapping?

Hun vet ikke om det er konkrete planer om en ny opptrapping.

– Jeg vet at det er jobbet med et tredje streikeuttak, men jeg vet ingenting konkret. Men vi er totalt 1.000 ansatte, så det er fortsatt mange å ta av.