Terje Walnum har nemlig sendt et brev til Miljøverndepartementet i etterkant av at det ble kjent at Staten ønsker å gripe inn og overstyre kommunestyrevedtaket i E8-saken.

Han er prosjektleder for Polarporten AS, som jobber for en tunnel som etter planen skal gå fra Ramfjordmoen til Tomasjord. Walnum peker på momenter som han tror vil gjøre at man velger å vente med statlig inngripen.

Det til tross for Samferdselsdepartementets anmodning til Miljøverndepartementet om å skjære igjennom i E8-saken og starte på det vestre alternativet nå.

- En ny høringsrunde for vestre alternativ kan utløse innsigelser vedrørende kulturminner som også kom for østre alternativ. I tillegg kommer mulige innsigelser fra NGI og NVE med bakgrunn i leireskredfaren på Leirbakken, skriver Walnum til departementet.

Risikoområde

Leirbakken er stedet der brua over Ramfjorden skal treffe "Tromsøsiden" og der Tindtunnelen og Terje Walnum mener det er skummelt å etablere det som blir ett av de mest trafikkerte veikryssene i Nord-Norge.

-  Midt i området kommer vegkrysset mellom E8 og Fv 91, det vil si møtet mellom all trafikk til/fra Tromsø og områdene Midt-Troms, Sør-Troms og Nord-Troms/Finnmark samt E8 til Finland. Å legge dette vegkrysset samt ny vegbro for E8 midt i det verste risikoområdet for nye leireskred, det forekommer å være risikosport som bør unngås, skriver Walnum, som også tror det vestre alternativet blir dyrere enn først planlagt.

Fritatt for innsigelser

Han mener at Tromsøs eneste sjanse til å komme med i en ny runde med Nasjonal Transportplan, som Høyre og Frp har lovet om de kommer til makten etter valget, er at kommunestyret gjør et planvedtak for E8.

Og da vil han ikke overraskende ha Tindtunnelen med i planene - i kombinasjon med E8-strekningen Sørbotn - Ramfjordmoen.

- Sistnevnte er nå blitt fritatt for innsigelser, og Tindtunnelens konsekvensutredning med trasevalg ligger klart til behandling fra august 2012. Man trenger nå bare å iverksette seks ukers offentlig høringsrunde før kommunestyret kan vedta trasevalget. Da har Tromsø inngangsbilletten til NTP, skriver Walnum.