Vitnet fra miljøarbeidertjenesten i Tromsø kommune fortalte i retten at siste gang de var i kontakt med Stein Håvard Larsen var den 27. august 2014.

Det var to uker før Larsen ble sett for siste gang.

Les alt fra rettssaken her.

Var sliten og lei

Miljøarbeideren forklarte at Larsen ved flere anledninger snakket om å ta sitt eget liv, og husker at Larsen sist nevnte dette våren før han ble meldt savnet og er antatt drept.

– Han ytret ønske om at han var sliten og lei. Vi hadde tidligere tatt han med til lege slik at han kunne snakke med lege om det, forklarte vitnet overfor tingretten.

Låste seg inn i boligen

Etter det siste møtet med Larsen den 27. august hørte ikke miljøarbeidertjenesten noe fra han, ifølge vitnet.

– Når begynte dere å ane uro, spurte aktor.

– Etter omtrent 14 dagers tid. Det var ikke unormalt at vi ikke fikk tak i han, men etter 14 dager begynte vi å forhøre oss, svarte miljøarbeideren.

– Jeg og en kollega valgte til slutt å låse oss inn i boligen, legger miljøarbeideren til.

Det var ifølge vitnet den 17. september 2014. Han forklarte at leiligheten da var rotete, med mye klær liggende. Boligen var låst, og Larsen var da ikke til stede i boligen. De valgte da å informere Larsens nærmeste om dette.

Fikk ikke kontakt med Larsen

Miljøarbeideren har forklart til politiet at han ved flere anledninger prøvde å få kontakt med Larsen.

– Både jeg og andre prøvde flere ganger å få kontakt med han uten å få det, sier vitnet.

Ifølge aktor Lars Fause forsøkte miljøarbeidertjenesten å kontakte Larsen både den 13., 15., 16., 17., 20., 24., 25. og 26. september 2014.

På spørsmål om noen meldte bekymring til miljøarbeidertjenesten om Larsen, svarer vitnet at han tror en av naboene gjorde det på et tidspunkt.

Ble meldt savnet

Under etterforskningen av drapet på Hermod Magne Steinsund, som ble funnet drept i sin bolig i Blomliveien tirsdag 23. september 2014, forsøkte politiet å komme i kontakt med Stein Håvard Larsen.

Han bodde i det samme hybelbygget som drepte Steinsund i Blomliveien. Den 3. oktober ble Larsen meldt savnet, og den 6. oktober ble han etterlyst gjennom media.

Mener tiltalte drepte Larsen

Stein Håvard Larsen ble sist sett 6. september på Kvaløysletta.

Politiet mistenker at den tiltalte 50-åringen skal ha drept Larsen i tiltaltes egen bopel lørdag 6. september, eller i løpet av de to påfølgende døgn.

Det er blitt gjennomført flere omfattende søk etter Larsen. Det siste så sent som torsdag 4. februar. Det etter at et vitne kom med nye opplysninger i retten samme dag.

Vitnet mente at Larsen lå nedgravd under leire i fjæra på Kvaløya. Politiet gjennomførte på bakgrunn av dette et søk torsdag ettermiddag og kveld, men liket av Stein Håvard Larsen er fremdeles ikke funnet.