Tirsdag kunne Tvibit og Erlend Mogård-Larsen lansere intet mindre enn to musikkfestivaler helgen 22. - 23. august. Den ene er ”Musikkfest Tromsø” arrangert av Kofor, Tvibit, Audiator og Fritid, som vil gå av stabelen lørdag 23. august.

– Det blir forskjellig musikk rundt om i hele sentrum og det blir gratis for alle, sier Vilde Fjeldheim Wold på Tvibit.

Fra band til korps

Musikkfest Tromsø, tar etter konseptet ”Musikkfest Oslo”, som i dag arrangeres rundt om i hele hovedstaden.

– Vi har lyst til å fylle byen med musikk og arrangere en ordentlig musikkfest. Da vil vi ha alt fra unge band til korps, og alle har fra nå av muligheten til å melde seg på, sier Wold.

Erlend Mogård-Larsen begynte å jobbe med Musikkfest Oslo på slutten av 90-tallet og har siden vært med å bidra til utviklingen av konseptet. Han skal hjelpe til i avviklingen av ”Musikkfest Tromsø”, men jobber også mot å arrangere en egen festival samme helg. Denne vil foregå i lokalene til gamle Mack hvor også Sjakk-OL skal foregå.

– Denne festivalen er fortsatt på et planleggingsstadium, men tanken er at den skal være fredag og lørdag kveld. Den vil da romme en rekke sjangere, sier Mogård-Larsen.

50.000 mennesker

Likevel er det klart at det blir en ordentlig festhelg fra morgen til kveld i august og i følge Anette Tunheim Jakobsen på Tvibit kunne ikke timingen vært bedre.

– Da er alle kommet hjem fra ferie og studentene har Debutuka, det tror jeg kommer til å være et utmerket tidspunkt å arrengere en festival, sier Jakobsen

Mogård-Larsen har trua på at en stor utendørsfestival i sentrum er noe Tromsø trenger.

– Da vi holdt på i 1998 var konserten på fire til fem scener rundt om i byen, til det den er i dag med 35 scener og om lag 50.000 mennesker innom konsertene. Det er definitivt det kuleste arrangementet som arrangeres i Oslo, sier Mogård-Larsen.

Ønsker en årlig tradisjon

Bortsettfra 100.000 kroner i støtte fra kommunen, som Tvibit er underlagt, skal festivalen arrangeres gratis, det vil si at alle artistene også må stille opp gratis.

– Det blir på en måte en gave fra kulturarrangører og artister til byen.

De håper også at dette kan bli en årlig greie.

– Kanskje ekspanderer den utover sentrum om noen år, sier Jakobsen.