Det var fredag at Sjakk-OL sendte ut tilbudsbrev til i alt 42 selskaper og organisasjoner som har levert varer og tjenester under arrangementet.

Her ber de om at kreditorene skal akseptere en frivillig akkord-løsning.

De 11 største kreditorene har fått tilbud om maksimalt 88 prosent av sine totalkostnader, og de mindre kreditorene har fått tilbud om maksimalt 88 prosent av det som gjenstår av fordringene deres.

Sier nei

Til Polyglott skylder de i overkant av 220.000 kroner – en stor sum for det lille selskapet.

Helena Isaksson i selskapet forteller at Polyglott har fått tilbud om 80 prosent av deres utestående penger, og mener tilbudet er kjempefrekt.

– Jeg er også forferdet over uttalelsen om at de fleste bedriftene opererer med en fortjenestemargin på 30 prosent. Vi har en fortjenestemargin på 9 prosent, sier hun.

I sitt svar til Sjakk-OL gjør hun det klart at selskapet Polyglott ikke går med på tilbudet om en frivillig akkordløsning, og understreker at selskapet er lite, og ikke har råd til å tape 20 prosent.

Krevet betaling

Isaksson skriver også at selskapet mottok 70 prosent av betalingen for sine tjenester 8. oktober, og krever å få utbetalt de restrerende 30 prosentene seinest 15. oktober.

– Selskapet vårt har ikke råd til å subsidiere Tromsø kommune, skriver hun i brevet.

Sjakk-OL er avhengige av at alle kreditorene går med på akkord-løsningen. Hvis ikke må eventuelt eierne dekke million-underskuddet. Siste alternativ er at selskapet ender i skifteretten.

Forskuddsbetaling

Isaksson understreker i brevet at det er vanlig med forskuddsbetaling i bransjen Polyglott opererer innen, og at hun trodde et selskap eid av kommunen ville være kredittverdig. Til sist ber hun om at det ryddes opp i det hun kaller ”sjakk-rotet”.

Administrerende direktør i Chess Olympiad Tromsø 2014, Børge Robertsen, sier de venter svar fra alle kreditorene.

– Vi har sendt ut tilbud om en frivillig akkordløsning, og venter på tilbakemelding fra alle kreditorene før vi ser på hva veien videre vil være. Jeg registrerer tilbakemeldingen fra Polyglott.

Robertsen ønsker ikke å kommentere tilbakemeldingen fra Polyglott ytterligere.

– Polyglott har vært i en vanskelig situasjon, og vi har ønsket å komme dem i møte for at de skulle bli minst mulig skadelidende. Derfor betalte vi ut 70 prosent, sier han.