Den kjente 70-tallshelten Jørn Hoel sjarmerte seg inn i manges hjerter med ”Har en drøm”. Et par tiår etterpå lengtet tromsøartisten tilbake til disse tidene, og bestemte seg for å ta en ny sjanse.

– En gang her i vår satt jeg meg ned og tenkte gjennom hva jeg skulle gjøre med livet mitt. Ville jeg være den kjente gamle Jørn Hoel jeg har vært de siste årene, eller skulle jeg finne på noen nytt? Jeg gikk for sistnevnte, og bestemte jeg meg for å lage en plan på hvordan jeg kunne få tilbake motivasjonen og sulten jeg hadde engang på 70-tallet, forklarer Hoel til iTromsø.

Dobbel suksess

Med det bestemte han seg for å melde seg på NRKs to artistprogrammer "Stjernekamp" og "The Hit". I sistnevnte program gikk han i helga videre ved å fremføre 16 år gamle Sofie Rose Strømmes låt, «When Loving Takes Over». Låtskriveren er fra Spikkestad, men har aner fra Tromsø.

– Hun fortalte meg før programmet at faren hennes var fra Tromsø. Nå hadde ikke dette så mye å si for at jeg valgte hennes låt, men det er jo litt artig, sier Hoel, som trivdes godt med å fremføre 16-åringes låt.

– Da jeg fikk høre refrenget tenkte jeg med en gang at de andre låtene skulle være veldig gode hvis ikke jeg skulle velge denne. Den er veldig catchy, lett å nynne til, og det er nesten litt irriterende hvor fort den setter seg i hodet ditt, sier Hoel og ler.

Skal rappe

Tromsøartisten er som nevnt fortsatt med i både "Stjernekamp" og "The Hit". Hvis han fortsetter å sjarmere folket slik at de stemmer han videre, vil han også få bryne seg på noen veldig alternative musikksjangre.

– Hvis jeg går videre i "Stjernekamp" må jeg jo blant annet fremføre opera og hiphop, to sjangere jeg har veldig lite kjennskap til, sier Hoel, som dog lover show hvis det skulle komme til det.

–Jeg tror ikke verden hadde forventet at Jørn Hoel skulle flørte med de sjangrene, men hvis jeg kommer så lang så har jeg en plan, sier artisten, som fryder seg over å være på ukjent farvann.

– I forkant av disse programmene fikk jeg nesten ikke sove, fordi jeg gruet meg slik. Men nå synes jeg det bare er deilig å få gjøre ting som er litt ukomfortabelt, sier Hoel, som ikke utelukker nye prosjekter.

– Jeg håper dette gir meg motivasjon til å lage ny musikk.

Her er Jørn Hoel i aksjon under helgens Stjernekamp, der han fremførte låta «Oh! Darling» av The Beatles Foto: MATTIS SANDBLAD, VG