Kvartalet som blant annet huser Driv, Kunstakademiet, PwC, Macks administrasjon og Ølhallen ble forsøkt solgt på det åpne markedet, lokalt så vel som nasjonalt, uten at det førte til noe salg. Som kjent valgte Eiendomsspar i stedet å kjøpe ut Macks andel, for en hemmelig sum.

Minst to bud

Etter det iTromsø erfarer skal potensielle kjøpere blitt spurt om de var villige til å betale 375 millioner kroner for hele kvartalet. Det er en sum den nye eieren ikke vil kommentere, men bekrefter at de fikk inn bud.

– Det er ikke en sum vi har forholdt oss til. Kvartalet ble forsøkt solgt til utvalgte nasjonale aktører, og det kom inn i alle fall to bud, sier eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar, hvor Christian Ringnes er administrerende direktør.

Gjeld i selskapet

Kulturkvartalet lå ute for salg et par måneders tid i høst, før det ble tatt en avgjørelse om at Eiendomsspar kjøpte ut Mack. Sistnevnte trengte å styrke likviditeten etter oppstartsproblemer for det nye bryggeriet i Nordkjosbotn.

Ifølge Stray var det en gjeld på 155 millioner kroner i selskapet som eide Kulturkvartalet, som følge av oppussingen. I tillegg er det fortsatt lokaler som ikke er utleid.

– Ut fra en helhetsvurdering mente vi det beste var å kjøpe ut Mack, sier han.