I forrige uke kom nyheten om at asylbarnet Yalda Bahadori (12) og familien fikk bli i Norge, etter en årelang kamp mot Utlendingsnemnda (UNE). Nyheten gledet mange tromsøværinger, blant annet ordfører Jens Johan Hjort, som satt pris på å få to nye tromsøværinger.

– Det er den hyggeligste beskjeden jeg har fått i min ordførerperiode, uttalte han etter at det ble kjent at familien fikk bli.

Kan måtte flytte

Nå er det derimot ikke sikkert at Tromsø får beholde Bahadori-familien, ettersom boligsituasjonen kan tvinge dem til å flytte.

– Det er slik at nå som de har fått innvilget søknaden om å få bo i Norge, så skal Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) bevilge dem en bolig. På grunn av den vanskelige boligsituasjonen i Tromsø har de fått beskjed om at de nok ikke får noe bolig her byen, men blir plassert et annet sted i landet, forklarer Eva Gran i Støttegruppa til Yalda, som har kontaktet iTromsø på vegne av familien.

En påkjenning

Familien til Yalda har allerede flyttet rundt et titalls ganger i løpet av oppholdet i Norge. De ser på det som en sterk påkjenning at de nå står i fare for å måtte flytte igjen.

– Yalda har allerede flyttet rundt over 30 ganger i livet sitt, og er selvfølgelig bekymret for den situasjonen som nå har oppstått. Dette er en ny utfordring, som kjennes som en sterk påkjenning for familien, sier Gran.

Håper på bolighjelp

Hun håper nå på hjelp fra tromsøværinger med ledig plass å leie ut.

– IMDi har sagt at hvis familien klarer å finne en bolig selv, så kan de sørge for at den blir godkjent og slikt. Dermed har vi ut året på oss å prøve å hjelpe dem å finne en boplass i Tromsø, slik at de slipper å forlate byen. Hvis noen kan hjelpe med dette, så kan de kontakte oss i Støttegruppa, sier Gran, som håper på at situasjonen vil løse seg.

– Nå har vi kjempet så lenge for å beholde dem her at vi kan ikke gi slipp.

Eva Gran i Støttegruppa til Yalda har kjempet lenge for at familien skal få bli i Norge. Nå håper hun å kunne hjelpe dem med å bli i Tromsø også. Foto: MARTINE HAUGLAND