Før fylkesårsmøtet til Troms Høyre fremmet ungdomspartiet et forslag om at det skal opprettes egne landsdekkende mottaks – og oppfølgingssentre for unge rusmisbrukere. Troms Høyre vedtok på møtet saken som en resolusjon.

– Dette er en nasjonal sak, så det er lettere at den blir fremmet da, sier Martin Johannessen, pressekontakt og fylkessekretær i Troms Unge Høyre.

– Viktig

– Det Unge Høyre peker på her er svært viktig, sier ordfører i Lenvik kommune og leder i Troms Høyre, Geir Inge Sivertsen i en pressemelding.

– Mange unge sliter med psykiske problemer og har i tillegg et rusproblem. I denne gruppen er det i dag mange som ikke får den behandlingen de trenger. De har også problemer med å skaffe seg et sted å bo, et arbeid å gå til — alt det som skal til for å skaffe seg et verdig liv, legger han til.

Støttes av helseministeren

Helseminister Bent Høie deltok på årsmøtet, og støttet resolusjonsforslaget. Ifølge helse – og omsorgsministeren er det tiltenkt at mottakssentre skal prioriteres når de 340 millionene som er øremerket styrking av kommunalt rusarbeid deles ut.

– Derfra er det opp til hver enkelt kommune å bygge opp tilbudene, konstaterte Høie under årsmøtet.

Høie reiser i mars til Sverige for å lære av nabolandets tilbud for unge rusmisbrukere.

– Jeg tolker signalene fra Bent Høie som svært positive, sier Geir Inge Sivertsen i pressemeldingen.

Leder i Troms Unge Høyre, Erlend Svardal Bøe er fornøyd med at saken ble vedtatt som en resolusjon.

– Det er veldig bra å se at Unge Høyre fikk dette gjennom. Her har Unge Høyre kommet med et konstruktiv og viktig forslag som bidrar til at færre unge blir tunge rusmisbrukere i fremtiden. Vi mener at tidlig innsats. Mange politikere er flinke til å tenke på å sette inn tiltak etter situasjoner har skjedd, vi forebygge situasjoner. Vi forventer nå at resolusjonen blir videresendt.