Mandag kom meldingen om at Anker Eiendom Norge AS, et selskap kontrollert av Petter Stordalen, har kjøpt opp fem hotelleiendommer i Norge. hvor av det ene er Clarion Collection Hotel Aurora i Tromsø.

Kjøpekontrakten er allerede signert og overtakelsen var i dag. I en pressemelding sier Petter Stordalen at han anser de fem hotellene som attraktive investeringsobjekter.

– Vi er strålende fornøyd med avtalen som er inngått. Nå gleder vi oss til å videreutvikle de eksisterende hotellproduktene og styrke Nordic Choice-hotellenes posisjon lokalt.

Se video: - Dette må være lillebroren til Ishavskatedralen

Nordlysets hovedstad

Overfor iTromsø utdyper Petter Stordalen mandag kveld hvorfor han har kjøpt seg opp ytterligere i Hotell-Tromsø – kort tid etter at The Edge ble åpnet med brask og bram i byen.

– Vi er glad i Tromsø. Derfor satser vi her, både ved å bygge og ved å kjøpe hoteller. Tromsø er ikke bare midnattssol. Det er også nordlysets nye hovedstad, sier Stordalen.

Hotellet han har kjøpt opp er da også oppkalt etter nordlyset. Men Stordalen avslører at han ikke har konkrete planer om å utvide hotellporteføljen sin ytterligere.

– Man skal aldri utelukke noe. Men vi har satt opp mye i Tromsø nå, med The Edge og det nye Comfort Express, samt kjøpet nå og oppussingen av Comfort Hotell With. Vi kjøper ikke bare opp. Vi fornyer også de hotellene vi kjøper, sier Stordalen.

Se bildeserie: Stinn brakke på eksklusiv åpningsfest

En tredjedel

Etter oppkjøpet av Aurora (tidligere Clarion Hotell Bryggen) fra DnB Liv har Stordalen rundt 1.500 hotellsenger i Tromsø. Det er en tredjedel av alle hotellsengeplassene i byen.

– Du begynner å få en stor prosentandel av hotellsengeplassene?

– I Choice-kjeden regner vi kun på hvor fornøyd kundene våre er. Det er det viktigste for oss, sier Stordalen.

De andre byene der Stordalen kjøpte seg opp mandag var Drammen, Haugesund, Ålesund og Stjørdal. Bygningsmasse for de fem hotellene er 32.000 kvadratmeter og hotellene har totalt 610 rom.

Nordic Choice er hotelldriver på alle hotellene i dag.

Petter Stordalen og Anker Eiendom Norge betalte 630 millioner kroner for de fem hotellene.