– Vi skal straks ha et møte der de siste detaljene faller på plass. Foreløpig kan jeg ikke si noe nøyaktig dato for når arbeidet vil komme i gang, men dette vil bli annonsert på forhånd, forklarer prosjektleder for Vann og avløp, Arne Tessem.

Planlagt lenge

Mellom 50 og 60 boenheter har den siste tiden fått orientering fra Vann og avløp om at de i uke 35 eller 36 går i gang med sanering av offentlige vann- og avløpsledninger i Kemiveien, Luleåveien samt deler av Grimsbyveien og Conrad Holmboes vei.

Hensikten er å skifte ut eldre ledninger av dårlig kvalitet, slik at vann- og avløpsnettet i området blir driftssikkert og i samsvar med Vann og avløp sin oppgave om å levere godt og sikkert drikkevann, samt ta hånd om avløpet fra kommunens innbyggere på en trygg og forsvarlig måte.

– Dette er et prosjekt som vi har hatt på blokka i et par år nå, da det omfatter områder som har vært plaget med mye lekkasjer og sammenraste rør, forklarer prosjektlederen.

Medfører ulemper

Det er Gravetjenesten AS som er entreprenør for prosjektet, som Tessem omtaler som ”gjennomsnittlig stort”.

– Dersom alt går etter planen ligger det an til at vi skal bruke totalt fem måneder, noe som betyr at vi skal være ferdig i løpet av januar 2015.

Selv om prosjektlederen håper arbeidet vil foregå så knirkefritt som mulig, legger han ikke skjul på at mange vil bli berørt av gravingen i større eller mindre grad.

– Hver enkelt bolig i de aktuelle veiene vil i noen dager ikke ha adkomst til eiendommen sin med bil, men slik vil det alltid være under slike graveprosjekter. De som berøres av dette har allerede blitt gjort kjent med problemstillingen. De vil også få nærmere beskjed etter hvert, påpeker Tessem.

I tillegg til beboerne vil busspassasjerene på rute 26 berøres av gravearbeidet.

– Med unntak av arbeidet i Luleåveien, vil det være behov for alternativ busstrasé i denne perioden. Hvordan dette skal løses har jeg foreløpig ikke oversikt over. Dette må vi finne en løsning på i samarbeid med Nobina og Troms Fylkestrafikk, forklarer Tessem.

Busskrøll: Gravearbeidet fører til at rute 26 må legge om den faste rutetraseen gjennom Conrad Holmboes vei. Foto: Ronald Johansen