Skattøra: Harley Owners Group Arctic Chapter, som avdelingen til Harley Davidson i Nord-Norge heter har for vane å dele ut penger til gode formål. I år under åpent hus på Tromsø motor fikk avdelingen pengene. 10.000 kroner gikk dermed uavkortet til barnehabiliteringsavdelingen på UNN.

– Et medlem hos oss har et barn på denne avdelingen. Han har fortalt om det viktige arbeid de gjør og hvor god oppfølging de har gitt barnet hans. Derfor ønsket vi å støtte netoppp de og denne avdelingen, forteller Knut Bjarne Klaussen, leder for klubben.

Uavkortet til barna

Barnehabiliteringen jobber for å gi et tilbud til barn og unge i alderen 0-18 år med medfødte eller ervervede funksjonshemming. Både overlege Jasmina Tajsic og avdelingsleder Oddmar Steinsvik var tilstede under utdelingen.

– Dette var veldig overraskende, men også veldig, veldig hyggelig, sier Steinsvik.

Selv om Barne- og ungdomsklinikken, som barnehabiliteringen ligger under får en del i pengestøtte fra klubber og organisasjoner forteller Steinsvik at det hører til sjeldenhetene at pengebeløpt er øremerket nettopp dem.

– Det er viktig at dette skal gå uavkortet til barna, det er de som trenger det mest. Det vil da gå til leker og ting de kan underholde seg med, mens vi undersøker dem og lignende, forklarer Steinsvik.

Med dette beløpet vil de også prøve å bygge noe helet nytt til barna på avdelingen.

– Vi ønsker å få til en lekeplass tilpasset barna på vår avdeling, som eksempelvis sitter i rullestol og har vanskeligheter med å bevege seg. Med disse pengene kan vi kjøpt lekeapparater tilpasset nettopp dem, sier Steinsvik.

Driver med veldedighet

Klaussen er glad for at de kan bidra til å hjelpe de som trenger det.

– Pengene kommer fra diverse treff og arrangementer vi gjør. Men det er Harley Davidson sentralt som bidrar til at vi kan gjøre dette, de donerer blant annet utstyr å slikt som vi kan auksjonere bort og dermed få inn penger, sier Steinsvik.

Også for to år siden donerte klubben penger til et veldedig formål.

– Vi synes det er fint å kunne bidra til noe positivt som betyr noe. Sist gang var det brystkreft vi ønsket å støtte, sier Steinvik.