Første raste deler av granhekken ned i byggetomta i Mellomveien 39, så ble resten av hekken revet. Nå sikres området mot mer utrasing.

– De spurte om de fikk lov til å fjerne resten av granhekken etter at det var befaring her med kommunen. Kommunen mente at det ikke gikk an at hekken ble stående, sier Rolf Inge Larsen.

Fare for liv og eiendom

Han er nabo til den store og dype byggegropa og som nylig mistet deler av granhekken sin da den raste utfor kanten. Nå er hele hekken fjernet, i overensstemmelse med eieren.

– Jeg fikk en e-post med spørsmål fra tiltakshaver til utbyggingsprosjektet om de fikk fjerne resten av hekken. Jeg svarte at det var greit. Jeg har fått lovnad om ny hekk, det har jeg skriftlig, sier Larsen.

Etter at iTromsø skrev om saken 12.mars ba byutvikling ansvarlig foretak om hvordan redegjørelse om sikring av grave – og sprengningsskråningene. Etter en befaring med kommunen og tiltakshaver 26. mars, var det enighet om at sikring for å hindre skade på nabogrunn ikke er tilfredsstillende.

– Utførelse av graving – og sprengning uten av skjæringsskråningene er forskriftsmessig sikret, er et alvorlig brudd på bestemmelsene og medfører direkte fare for liv og eiendom. Sikring av skjæringene og byggeplassen må utføres umiddelbart, krever byutvikling i et brev til ansvarlig foretak.

Bekymret

Tiltakshaver pålegges å montere sikkerhetsgjerde slik at det ikke vil kunne følge med dersom løsmassene raser. Det må heller ikke være åpninger som gjør det mulig å komme gjennom og inn på anleggsplassen.

Larsen er egentlig glad for at både hekken og deler av plengrunnen ble fjernet, da de sto i fare for å rase ut når tid som helst.

– En god del av hagen vår er også fjernet. Det er viktig at det ble tatt fordi folk har gått i byggetomta og jeg var bekymret for at folk kunne få hekk og hage i hodet. Så lenge både liv og helse kunne være i fare, synes jeg det er greit, sier Rolf Inge Larsen.