I tidsrommet mellom desember i fjor og mars i år gjennomførte Securitas, på vegne av Tromsø kommune, en såkalt skjenkekontroll med røyk på et stort antall av byens serverings- og skjenkesteder i sentrum. Ved åtte av disse stedene ble det oppdaget avvik.

Skjenketid ikke overholdt

Flyt i Sjøgata var blant stedene som ikke passerte Securitas-kontrollen. Her oppdaget nemlig kontrollørene at det befant seg en person som var åpenbart påvirket av rusmidler. Den kvinnelige gjesten kastet opp, hadde ustødig gange, klarte ikke å fokusere og var åpenbart beruset.

Ved utestedet Frost ble det oppdaget to brudd under skjenkekontrollen. For det første ble ikke skjenketiden, som sier at det ikke kan serveres alkohol etter klokken 03.00 i helgene, overholdt. Ifølge rapporten fikk nemlig stedets DJ servert en øl av bartenderen klokken 03.20. I tillegg ble heller ikke alkohollovens reklameforbud fulgt.

Heller ikke ved Huken pub ble skjenketiden overholdt, kommer det fram i Securitas-rapporten. Her stemte for øvrig ikke organisasjonsnummeret på kassen overens med papirene fra kommunen eller skjenkebevillingen.

Rot med papirer

Noe av det samme problemet opplevde kontrollørene da de besøkte Scandic Ishavshotell. Heller ikke her stemte hotellets organisasjonsnummer overens med nummeret som kommunen bruker.

Både hos Roudhouse og Chilli ventet de på oppdaterte papirer fra kommunen, da serveringsstedene har byttet styrer og stedfortreder, og fikk dermed en avviksanmerkning på grunn av dette. Hos Victoria Fun Pub var problemet det at styrer ikke stemte overens med styrer som var oppført på bevillingen.

Utestedene Jernbanen, Bastard, Kaia, Verdensteatret, Rorbua, G, Circa, Kafé Sånn, Nr. 24, Gründer, Rogers, Compagniet og Bardus, samt serveringsstedene Burgerkroken, Presis, Lotus, Picando pizzarestaurant, Emmas drømmekjøkken og Emmas under, Fiskekompaniet, Yonas, Da Pinocchio samt Tromsø bowling og biljard kom fra kontrollen uten anmerkninger.

AVVIK: Heller ikke Huken pub kom fra kontrollen uten anmerkninger. Foto: : Tom Benjaminsen