Stortorget: Da Mads Gilbert til alt overmål entret scenen midt i konserten og utbrøt, ”Manu Chao, vi elsker deg”, var det ikke en eneste publikummer som var uenig, og det kan ikke ha vært langt unna at jubelbrølet løftet scenen opp mot himmelen.

– Takk skal dere ha, supertakk, runget det fra den verdenskjente artisten, og danseglade tromsøværinger sa supertakk i like måte med kropper som velvillig beveget seg til de sørlige tonene.

Chao på fransk

Han åpnet like gjerne med en av sine største, ”Clandestino,” og derfra gikk det slag i slag med blant andre ”Me Gustas Tu”, og ”Bongo Bong”. Tromsøpublikummet var imidlertid allerede gode og varme etter en kveld som hadde levert musikkperler som på en snor, og var ikke tunge å be når Manu Chao bød opp til dans.

– Jeg møtte noen franskmenn tidligere i dag. De hadde syklet fra Frankrike og helt hit, sa artisten, som snakker mer en seks språk, fra scenen.

– Så i den anledning skal jeg synge en sang til dere på fransk, la han til, og hadde med det vunnet hele Stortorget over på sin side.

Konserten ble også preget av en appell fra Manu Chao om å minnes Gaza, og det var i den forbindelse at Mads Gilbert entret scenen og talte til den oppmøtte folkemengden.

– Vær glade for at dere kan være her i kveld og nyte livet og friheten. Dere trenger ikke bekymre dere for bomber som faller på husene deres, eller at deres nære og kjære skal miste livet, sa Gilbert, og fikk en klem fra Manu Chao.

Strålende fornøyd

Etter at lyset var slukket og scenen forlatt var det en strålende fornøyd festivalsjef som satt tilbake. Erlend Mogård-Larsen pekte på artistene, rekkefølgen de spilte i, og scenen som de største høydepunktene fra kvelden.

-Det hele startet rolig og flott med Bjella, og økte på med Hoffmaestro, som virkelig fikk liv i folket. Så kom yndlingene i Violet Road, Kråkesølv som tok plassen i skumringen, og så selvfølgelig den herlige avslutningen med Manu Chao. Det var rett og slett perfekt, skryter Mogård-Larsen.

Etter suksessen kan han også love at det blir Polaria Music Fest også neste år. Forhåpentligvis på Stortorget, selv om lokalet ennå ikke er fastsatt.

-Det er litt tidlig å stadfeste sted allerede nå, men vi håper jo å få komme tilbake til Stortorget, som var en slik fantastisk arena, avslutter festivalsjefen.

SE BILDENE FRA MUSIKKFESTEN HER!