Lillian Berger driver Heklekroken og er med på initiativet «Kjærlighet og varme på veien». Det er en frivillig og landsomfattende gruppe som strikker og hekler luer til kreftsyke.

– Det var gjennom «Kjærlighet og varme på veien» at jeg kom i kontakt med Vardesenteret. Det var via denne gruppen at det hele startet, sier Berger.

Hun er kontaktperson for innlevering av luer som blir strikket av personer rundt om i Tromsø. Berger leverer så luene til Vardesenteret ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Hun er imponert over arbeidet som gjøres for de kreftrammede.

– De gjør en så bra jobb. Derfor ville jeg bidra med noe, sier hun.

Strikkekafé

Da hennes tante, Gunvor Dahl, døde av kreft, fikk hun en idé. Det som ble igjen etter hennes dødsbo ble lagt ut for salg på Facebook-gruppen Retro (Tromsø). Alle inntektene fra salgene via denne siden ble donert til Vardesenteret.

– Jeg presenterte ideen for tantes tre sønner, og de syntes det var en god idé. Dermed la vi ut diverse ting som senger, bord, stoler og lampetter. Responsen var overveldende, sier Berger.

Til sammen kom det inn 6.680 kroner. Pengene er overlevert og senterkoordinator Hilde Nordhus ved Vardesenteret er kjempeglad for gaven.

– Når vi får slike gaver kan vi gjøre ekstra ting som det ikke er satt av penger til. Disse pengene er øremerker strikkekafé. Vi har blant annet laget en håndarbeidspakke, sier hun.

Viktig møteplass

I høst arrangerte Vardesenteret to strikkekafeer og Nordhus forteller at oppmøtet var godt.

– Dette er en viktig møteplass for kreftrammede og pårørende. Her møter de personer i samme situasjon som dem selv og det kan være godt å prate med andre som opplever det samme, sier Nordhus.

Hun setter stor pris på luene Vardesenteret får av «Kjærlighet og varme på veien».

– Det er så mange som legger ned en innsats for andre. Det er helt fantastisk, sier hun.

Berger sier at de gjerne vil ha med flere til å strikke luer.

– Det er bare å bli med. Vi vil gjerne ha nye medlemmer, sier hun.