Kurt Bones, direktør i Troms Fylkestrafikk, og styreleder Toini Løvseth er klare i sin tale.

- Det er ikke et alternativ for oss å imøtekomme Nobina når det gjelder kortere busser på strekningen mellom Kraftforsyningen og Kroken sykehjem. Det vil få økonomiske konsekvenser for Nobina, sier Løvseth.

Bones understreker at det vil være en positiv løsning for passasjerene, men at konflikten ikke anses som løst.

Skal ikke være kortere

- Kontrakten vi har med Nobina er klar og tydelig, og Nobina kan ikke presse oss til å endre denne kontrakten. Bussene som kjører denne traseen skal ikke være kortere enn det som er kontraktsfestet, sier han.

Magnar Nilssen, markedssjef i Nobina i Tromsø, avviser kravet om døgnmulkt, og ser for seg at saken havner i retten.

– Denne saken kunne vært løst både raskere og enklere hvis det hadde fantes et snev av fornuft hos Troms Fylkestrafikk, men de er fullstendig fastlåst og har overhodet ikke utvist fleksibilitet. Cominor har jo kjørt denne strekningen med 12 meter lange busser, slik vi vil fortsette å gjøre fra 1. mai. Når fylkestrafikken ikke er villig til å gå med på å la oss kjøre med busser som ikke blir skadet på strekningen, blir det nok en rettssak.

Direktør Bones ser positivt på at uenigheten havner i retten i stedet for å gå utover bussrutene.

- Det er bedre at saken ender i retten, enn at denne konflikten skal gå ut over passasjerene. Døgnmulkten kommer vi uansett ikke til å vike fra, og den vil opprettholdes fram til Nobina igjen setter inn de korrekte bussene til denne strekningen, sier Bones.

Stiller spørsmål til tidsbruk

- Dere viser ingen forståelse til Nobinas problemer med ødelagte busser på den aktuelle strekningen?

- Avtalen med Nobina ble inngått i februar 2012, og kjørenekten på strekningen har kun vært den siste måneden. Hvis problemene er så store på denne strekningen, hvorfor har det ikke blitt tatt opp før? I tillegg sier kontrakten at problemer skal løses de to selskapene i mellom, og ikke gå ut over passasjerene slik det har gjort frem til nå, sier Bones.

Nilssen avviser påstanden kontant.

– Problematikken har vært til stede hele tiden, og vi har tatt det opp flere ganger tidligere. I en slik situasjon på man på ett tidspunkt gjøre et tiltak, slik vi gjorde for en måned tilbake. Nå tar vi ansvar ovenfor passasjerene og setter inn busser igjen. Konflikten tas videre, men vi skal ikke levne passasjerene som de skadelidende, sier Nilssen.