Tidligere denne uka begynte Mack å tappe årets juleøl. Nytt i år er en større produksjonsmenge, som er antatt å være 20 prosent større enn fjoråret.

– Vi har lansert Isbjørn og Arctic sørpå, noe som også vil skje med årets juleøl. Forskjellen er dog at det blir valgfritt for kjøpmennene om de vil ta inn juleølet eller ikke. Derfor håper vi utflyttede nordlendinger går til dagligvarehandleren sin og etterspør det, forklarer markedsdirektør i Mack, Cathrine Giæver, som kan konstaterer at årets produksjon av juleøl er i rute.

– Vi begynte å tappe juleølet på boks denne uka, så vi ligger absolutt i rute slik at ølet kan komme i butikkene i slutten av oktober, forklarer hun.

Bedre juleøl i år

Årets øl vil forhåpentlig også være noe bedre enn fjorårets, hvis bryggemesteren har samme smaksløker som resten av Tromsø.

– Vi har jo det tradisjonelle juleølet som vi ikke gjør noe med, men også vår julespesial som i år vil ha noen små forbedringer. Dette er en mer fruktig og frisk øl, og bryggerimesteren jobber nå med å smake seg frem til en enda bedre utgave i år, forteller Giæver.

Storsatsing i nord

Mack annonserte tidligere i år at de ville gå på offensiven for å vinne tilbake markedsandeler de hadde tapt i Nord-Norge. Der var blant annet det nye ølet Isbjørn en del av satsingen, som nå har gitt resultater.

– Sommeren var preget av veldig mye godt vær, noe som absolutt har gitt utslag på salgstallene våre. I tillegg virker det som Isbjørn ble folks sommerøl, noe som sikkert ble hjulpet av at det ble best i test i flere aviser, forklarer markedssjefen.

Fortsatt omvei til polet

I fjor måtte for øvrig alt Mack-øl som skulle til Vinmonopolet i Tromsø, via Trondheim. Dette til tross for at det blir produsert bare noen mil unna, i Ramfjord.

– Dette har med at vi ikke har en direkteavtale med Vinmonopolet for levering, så det må en rundtur med transportfirmaet før det kan komme til Tromsø igjen. Dette er jo selvfølgelig svært upraktisk, både med tanke på miljøet og det økonomiske. Derfor jobber vi nå med å finne en alternativ leverandør, noe som ville være til alles interesse, sier hun.