– Vi har støtt på noe løsere fjell enn det vi hadde regnet med etter riving av eksisterende auditoriet på UNN. Dette gjør at vi må endre noe på våre planer for fundamentering. Slikt kan man ikke forutse før man har revet, sier prosjektleder Morten Jevne for den nye A-fløyen til UNN.

Dermed må de endre på planen i forhold til fundamenteringssikringen.

– Når vi skal fundamentere må vi forsikre oss om at bygget i ettertid ikke får setninger og flytter på seg. Hadde det vært fast fjell her, slik som det er på andre siden der pasienthotellet bygges, ville grunnarbeidet blitt gjort som tidligere planlagt, sier Jevne.

Er tatt høyde for

Grunnarbeidene for den nye fløyen startet i oktober 2013 og bygget skal stå ferdig sommeren 2019.

– Dette er slettes ikke noe som velter prosjektet, verken økonomisk eller med tanke på tid. Det var usikkerhet rundt fjellforholdene før vi startet, så dette er noe vi har tatt høyde for, sier prosjektleder Jevne.

I rute

Han regner med at prosjektet er i rute i forhold til den overordnede fremdriftsplanen.

— Dette påvirker prosjektet svært lite, sier han.

Det nye bygget skal stå ytterst til venstre for dagens hovedinngang på UNN. Når ny A-fløy er ferdig bygget skal eksisterende gamle A-fløy renoveres. Laboratorier, intensiv – og rehabiliteringsmedisin og dagkirurgi flytter inn i det nye bygget. En del poliklinikker samles og får ny felles poliklinikkinngang.