iTromsø har utfordret fem tromsøbedrifter til å bake sitt hus til Pepperkakebyen.

Sparebanken Nord-Norge var raskt ute og klar med kjevler og bakeredskaper for å sette i gang konstruksjonen av rødbanken. I går la banken ut denne meldingen på sin Facebook-side:

– Pepperkakebakere klare til innsats! I tirsdagens iTromsø ble vi utfordret til å bake Rødbanken i pepperkakedeig til Pepperkakebyen i Tromsø. Våre sjefsbakere Tonje og Lone er allerede godt i gang med planleggingen. Vi takker for utfordringen, og spiller ballen videre til Nordnorsk vitensenter, Rica Ishavshotel og Kongsbakken videregående skole.

Høy firkant

Troms fylkeskommune hadde ikke fått med seg utfordringen tirsdag ettermiddag, men var ikke vanskelige å be.

– Vi tar utfordringen. Vi skal nok klare høyblokka, for den er jo firkantet. Men hvordan vi skal få den gamle delen av bygget gjenskapt i deig — det må vi nok tygge litt på, sier kommunikasjonssjef Knut Are Mortensen.

Lover ingenting

Hålogaland Teater har denne uken intet mindre enn to premierer på teaterstykker. Teatersjef Nina Wester tør derfor ikke love at Hålogaland Teater omskapes i pepperkakeform.

– Først må jeg nesten høre med dem som har peiling — altså rekvisittavdelingen. Så må vi komme oss over premièrekneika, før jeg vet mer. Jeg tør ikke love at vi kan stille med et pepperkakehus, sier Wester. Eurospar Kræmer tar imidlertid ikke utfordringen.

– Vi takker nei, og sender stafettpinnen videre. Juleforberedelsen gjør at vi har det veldig travelt nå, sier Silje Ingebrigtsen, butikksjef Kræmer Eurospar.

Nye utfordringer:

iTromsø har også oppfordret pepperkakebakerne til å sende utfordringen videre.

Fylkeskommunen utfordrer Framsenteret.

– Helge Markusson, Jan-Gunnar Winther og Gunn Sissel Jaklin får utfordringen. Framsenteret er jo et signalbygg, og det bør jo også være på plass i Pepperkakebyen, sier Knut Are Mortensen.